29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalMacron: Europa respinge fără compromisuri noile sancțiuni ale SUA contra Iranului

Macron: Europa respinge fără compromisuri noile sancțiuni ale SUA contra Iranului

Președintele Macron a explicat, marți, la ONU, faptul că SUA, întrucât au ieșit din acordul nuclear cu Iranul încă din anul 2018, nu mai pot invoca acest acord pentru a reimpune sancțiuni contra regimului de la Teheran.

Acordul nuclear cu Iranul fusese semnat în anul 2015 și supervizat la acel moment de ONU.

„Franţa, împreună cu partenerii săi german şi britanic, îşi va menţine exigenţa asupra aplicării depline şi integrale a acordului de la Viena din 2015”, a subliniat președintele Franței.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă