Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Macron după întâlnirea cu Merkel: „Suntem uniți pentru un plan de recuperare fără precedent”

Emmanuel Macron, președintele Franței, a transmis un mesaj de unitate franco-germană după întâlnirea din cursul dimineții cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2020 - 12:34

Franța și Germania s-au întâlnit în speranța deblocării discuțiilor privind alocarea fondurilor pentru redresarea economică post-pandemie dar și pentru repartizarea banilor europene în viitorul cadru financiar.

Președintele Emmanuel Macron a reafirmat public unitatea franco-germană înaintea celei de-a treia zi de negocieri între liderii europeni, tratative care se dovedesc a fi mai complicate decât se anticipa.

„Suntem uniți alături de cancelarul Merkel pentru un plan de recuperare fără precedent, în ceea ce privește criza prin care trecem, până la provocările pentru locuri de muncă, pentru climă, pentru suveranitatea noastră și pentru valorile Europei.”, a anunțat președintele Franței.

Liderul unuia dintre statele puternice din Uniunea Europeană apreciază că în pofida “dezacordurilor și a sensibilităților diferite” privind volumul fondului de recuperare și alte probleme, “trebuie să găsim compromisurile corecte în următoarele ore.”

Liderii Uniunii Europene speră ca la finalul zilei de astăzi să se ajungă la un acord agreat de statele membre după ce negocierile purtate vineri și sâmbătă au fost fără rezultat și a fost nevoie de încă o zi de SUMMIT.

Comentarii