19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalLovitură pentru ruși! Sputnik V, eficiență îndoielnică pentru pasionații de alcool!

Lovitură pentru ruși! Sputnik V, eficiență îndoielnică pentru pasionații de alcool!

Aceasta este impresia lăsată, la nivel internațional, după ce, recent, oficialii ruși i-au sfătuit pe cetățeni să evite alcoolul timp de două luni, ulterior administrării vaccinului Sputnik V.

Tatiana Golikova, vicepremierul rus a fost citată de New York Post, spunând că oamenii vor trebui să ia măsuri suplimentare de precauție în primele 42 de zile. Anna Popova, șeful Rospotrebnadzor, a recomandat, de asemenea, evitarea alcoolului.

Într-un interviu acordat agenției de știri TASS, Golikova a spus: „Rușii vor trebui să se abțină de la vizitarea locurilor aglomerate, să poarte măști de față, să folosească igienizante, să reducă la minimum contactele și să se abțină de la consumul de alcool sau de la consumul de droguri imunosupresoare”.

Rusia a început recent o acțiune de vaccinare în masă cu vaccinului său Sputnik V în Moscova, unde grupurile cu risc ridicat vor fi vaccinate în 70 de centre. Medicii, profesorii și alți lucrători din prima linie au fost prioritizați, urmând să primească dozele începând cu 5 decembrie. Potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobyanin, rezidenții pot face programări online pentru a primi vaccinul împotriva coronavirusului. Sobyanin a spus că 5.000 de persoane s-au înscris deja în programul de vaccinare.

Programul de vaccinare se adresează în primă fază persoanelor cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care se vor prezenta la centrele de vaccinare în fiecare zi, între orele 8:00 și 20:00, pentru a obține înjecția. Copiii, persoanele cu condiții de sănătate precare, femeile însărcinate și care alăptează au fost lăsate în afara activității de vaccinare din cauza lipsei de date privind efectele vaccinurilor COVID-19 în aceste grupuri. Persoanele care iau programări pentru vaccin trebuie să se asigure că există un decalaj de cel puțin 30 de zile între Sputnik V și orice alte vaccinuri pe care le-ar fi putut lua în ultimul timp, cum ar fi cele gripale.

Sputnik V va fi administrat în două doze cu un interval de 21 de zile între fiecare injecție. Beneficiarii vor trebui să prezinte actul de identitate, poliță de asigurare de sănătate și un certificat de angajator pentru a dovedi că aparțin uneia dintre profesiile prioritare de către autorități.

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Cum condamnă ministerul lui Radu Oprea România la pierderi financiare. Falimentul LIDO, o societate deținută de statul român. Corupție la nivel Înalt?

Înalți demnitari, personaje controversate din Servicii și oameni din justiție se numără printre persoanele care luptă pentru falimentarea Lido SA, o companie în care...

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă