17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalLovitură pentru ISIS: Marea Britanie, atac cibernetic împotriva teroriștilor

Lovitură pentru ISIS: Marea Britanie, atac cibernetic împotriva teroriștilor

Operaţiunea a afectat capacitatea grupării teroriste de a coordona atacuri şi le-a oprit propaganda, a precizat Fleming.

Este pentru prima oară când Marea Britanie lansează o campanie militară pentru a afecta campaniile online ale unui adversar.

„Rezultatele acestei operaţiuni sunt vaste. În 2017 au fost situaţii în care celor de la ISIS le-a fost aproape imposibil să îşi împrăştie ura online, să îşi utilizeze canalele obişnuite sau aibă încredere în propriile publicaţii”, a adăugat Fleming.

El a declarat că operaţiunile cibernetice au perturbat activităţile online ale grupării şi chiar le-au distrus echipamente şi reţele.

„Această campanie demonstrează cât de orientate şi eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a declarat Fleming.

El a criticat şi Rusia pentru ceea ce a numit „un comportament cibernetic de neacceptat”.

Fleming a declarat că folosirea unei neurotoxine asupra lui Sergei şi Yulia Skripal în Salisbury a fost „şocant” şi demonstrează „cât de iresponsabilă poate fi Rusia”.

„Răspunsul dur al Marii Britanii şi al comunităţii internaţionale arată Kremlinului că asemenea acţiuni ilegale au consecinţe şi se pare că evaluarea noastră privind Rusia va fi din ce în ce mai cerută”, a susţinut Fleming.

Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă