Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Libanul rămâne fără Guvern. Anunțul făcut de premierul Hassan Diab

Premierul libanez Hassan Diab a cedat presiunii pusă de protestatarii care au ieșit pe străzi după explozia produsă în portul din Beirut și a anunţat că guvernul său își va depune demisia.

Share

Rl online 0 comentarii

10.08.2020 - 19:56

Cabinetul de miniştri tehnocraţi fusese format pe 21 ianuarie şi învestit cu vot de încredere în parlament la 11 februarie. Guvernul lui Diab a fost susţinut de majoritatea parlamentară condusă de Mişcarea Patriotică Liberă şi tandemul şiit Amal-Hezbollah. Partidele taberei pro-occidentale au refuzat să participe la guvernare şi s-au alăturat opoziţiei.

Pe data de 4 august, peste 2.000 de tone de azotat de amoniu au explodat în portul capitalei Beirut, provocând moartea a cel puţin 163 de persoane, rănirea altor 6.000 şi lăsând fără locuinţe între 250.000 şi 300.000 de oameni.

Deflagrația a fost ultima picătură dintr-o criză prelungită determinată de prăbuşirea economiei, corupţia endemică şi guvernarea ineficientă şi disfuncţională, aşa încât mulți libanezi au ieşit în stradă pentru a cere schimbări radicale.

Comentarii