Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.legion-etrangere.com

VIDEO Militarii din Legiunea Străină franceză cântă "Treceți batalioane române Carpații"

Unul dintre detașamentele Legiunii Străine franceze cântă, în cazarmă, un celebru imn românesc: "Treceți batalioane române Carpații".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.11.2019 - 19:02

În cazarma din localitatea Castelnaudary (Franța), un detașament al Legiunii Străine franceze intonează și defilează pe un imn românesc: "Treceți batalioane române Carpații".

Această informație a fost difuzată, duminică, de site-ul https://infoprut.ro, pornind de la o postare pe youtube, care poartă titlul "Chant a la Légion Étrangère".

Filmarea acestui moment ar fi fost înregistrată în curtea regimentului de instrucție al Legiunii Străine de la Castelnaudary. Legiunea Străină este cea mai celebră unitate a armatei Franței, iar luptătorii ei sunt originari din toate țările lumii, inclusiv din România.

Un utilizator de youtube care confirmă că a realizat personal această filmare explică situația în următorul mod: "La început pentru alte națiuni adică cei care nu se trag din neam latin se învață cântecul fonetic și încet se prinde. Cântece sunt o mulțime și aici depinde de caporalii secțiunilor și ce nații sunt. Ei îi învață imnurile țărilor lor".

Alți utilizatori confirmă că în Legiunea Străină se obișnuiește să se cânte și alte imnuri decât cel al Franței, cum ar fi cele din Germania, din Polonia sau chiar din Mongolia.

Comentarii