18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalJudas Priest și Helloween, supershow de promovare a ultimelor albume

Judas Priest și Helloween, supershow de promovare a ultimelor albume

Trupele vedetă ale anilor ’90, Judas Priest și Helloween, se vor reîntâlni cu fanii din România cu ocazia unui super-concert care va avea loc miercuri, 1 iulie a.c., cu începere de la ora 19.00, în  Parcarea Romexpo din București.

Formația britanică Judas Prist și germanii de la Helloween vor urca pentru prima dată împreună pe aceeași scenă în România, ambele trupe promovân­du-și cele mai noi albume. Titanii de la Judas Priest, care au ajuns la impresionanta sumă de 45 de milioane de discuri vândute în întreaga lume, își vor promova ultima apariție discografică „Redeemer of Souls Tour“, în timp ce nemții de la Helloween vor sărbători 30 de ani de activitate cu „My God Given Right“, cel de-al 15-lea album de studio.

Turneul celor de la Judas Priest a traversat mai întâi America de Nord, iar reacțiile fanilor au fost excelente, impresionându-i chiar și pe membrii trupei, care le-au considerat „incredibile“. De altfel, albumul lansat anul trecut  a debutat pe locul 6 în Statele Unite, performanță neatinsă până acum de lansările anterioare. Britanicii au ajuns în Europa pe 20 iunie a.c., la Grasspop Festival din Belgia, iar la București vor concerta după show-ul de la Sofia, care va avea loc cu două zile înainte.

Considerat „un clasic Judas Priest“, „Redeemer of Souls“ este cel de-al 17-lea disc al „zeilor“ heavy metalului mondial și a fost lansat în vara anului trecut, evenimentul marcând și debutul în studio a chitaristului Richie Faulkner. „Ridicăm mereu ștacheta, iar Redeemer of Souls este o colecție metal epică și se potrivește perfect cu piesele noastre clasice“, au spus membrii trupei. Și într-adevăr, totul este special în noul album, de la vocea puternică a lui Rob Halford până la riff-urile incredibile și la solo-urile de chitară în crescendo ale lui Glenn Tipton și Richie Faulkner, susținute de excelentul basist Ian Hill.

Trupa Judas Priest a intrat în atenția publicului în anul 1974, cu materialul de debut „Rocka Rolla“, după care au urmat albume considerate dintre cele mai bune albume heavy metal ale tuturor timpurilor: “British Steel“ (1980), „Screaming for Vengeance“ (1982), „Painkiller“ (1980), dar și single-uri de top ca „Breaking the Law“, „Living After Midnight“ sau „You’ve Got Another Thing Coming“ .
La București, unde vor urca pentru a treia oară pe o scenă românească,  britanicii vor cânta cele mai noi piese, dar și hiturile care au cucerit publicul în cei 40 de ani de activitate.

Helloween, aniversare de 30 de ani

Germanii de la Helloween vor reveni tot pentru a treia oară în România, pentru a cânta în deschiderea show-ului celor de la Judas Priest. Andi Deris (voce), Michael Weikath (chitară), Sascha Gerstner (chitară), Markus Großkopf (bas) și Daniel Löble (tobe), care se află în turneu de promovare a ultimului lor album, promit un show de zile mari la București. Mult-așteptatul „My God-Given Right“, cel de-al 15-lea album de studio al trupei care conține 13 piese, a fost lansat pe 29 mai în Uniunea Europeană, pe 1 iunie în Marea Britanie și pe 2 iunie în Statele Unite ale Americii. „My God-Given Right“ a fost lansat la exact la 30 de ani de la apariția, în 1985, a primului lor album care poartă numele trupei, un motiv întemeiat pentru nemți să sărbătorească și cele trei decade de carieră.

Printre piesele pe care rockerii germani le vor cânta la București, alături de piesele reprezentative de pe ultima lor creație discografică, se vor număra cele mai noi single-uri „7inch“ și „Battle’s Won“, dar și câteva din hiturile clasice.

Românii de la 9.7 RICHTER, în deschidere

O surpriză frumoasă pentru heavy metal-ul din România, în deschiderea evenimentului de la Romexpo, pe scenă va urca trupa românească 9.7 RICHTER, adică Lucian “Trigger“ Gruia – chitară, Cosmin Aioniţă – voce, Adrian “Sinner“ Rus – chitară, backing vocals, Marius Căliman – bass și Alex “Gomez“ Dăscăloiu – tobe. 9.7 RICHTER este una dintre puținele promotoare ale genului heavy metal modern din România, care s-a înființat în 2010 și a avut o ascensiune rapidă. După cinci ani de la apariția pe scena rock de la noi, trupa a reușit ca, în februarie a.c., în cadrul galei Maximum Rock Awards, să câștige atât „Best Romanian Metal Album“ cu „Ground Zero“, cât și „Best Romanian Rock/Metal Video“ cu clipul „Sinner“. Intrarea publicului în Parcarea Romexpo va fi permisă începând cu ora 18.00, organizatorii de la Events promițând că, între orele 18.00 și 19.00, la o bere cumpărată, a doua va fi oferită gratis.

Biletele costă 130 lei (Zona B), 190 lei (Zona A) și 270 lei (Golden Ring), în funcție de distanța față de scenă, și se pot cumpăra online pe www.eventim.ro sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești). Tichetele vor putea fi achizițio­nate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă, nr. 15. 

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă