8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalJohn Bolton pregăteşte o vizită la Seul la finalul lunii mai

John Bolton pregăteşte o vizită la Seul la finalul lunii mai

Sursa menţionată a indicat că SUA şi Coreea de Sud fac ultimele pregătiri pentru vizita lui Bolton la Seul în jurul datei de 28 mai pentru o întâlnire cu Chung Eui-yong, omologul sud-coreean al oficialului american.

Vizita sa intervine într-un moment în care discuţiile privind denuclearizarea sunt din nou blocate după ce summitul de la Hanoi din februarie s-a încheiat fără acord între Washington şi Phenian.

Potrivit sursei citate de Kyodo, se aşteaptă ca, pe timpul vizitei, Bolton să sublinieze propunerea americană de a menţine intact actualul cadru de sancţiuni la adresa Coreei de Nord.

La Hanoi, Casa Albă a pledat pentru renunţarea la toate programele nord-coreene privind înarmarea, înainte de orice relaxare a sancţiunilor, în timp ce Phenianul a respins oferta Washingtonului şi a oferit doar demontarea centrului său de cercetări nucleare de la Yonbyong în schimbul ridicării sancţiunilor impuse în 2016 şi 2017.

Seulul, care aşteaptă să reînvie proiectele de cooperare economică intercoreeană, blocate de sancţiuni, susţine un proces de dezarmare graduală însoţit de o relaxare progresivă a sancţiunilor impuse Phenianului de Consiliul de Securitate al ONU.

La rândul său, agenţia sud-coreeană Yonhap, citată de EFE, a informat miercuri, menţionând surse care au dorit să rămână anonime, că trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, se va afla la Seul între 8 şi 10 mai pentru a discuta subiectul cu autorităţile sud-coreene şi a încerca să deblocheze negocierile.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă