28.7 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăInternaționalJoe Biden vrea să combată rasismul prin dezvoltarea infrastructurii

Joe Biden vrea să combată rasismul prin dezvoltarea infrastructurii

Problema rasismului în Statele Unite ale Americii este dezbătută de foarte mult timp, iar liderii țării au încercat tot felul de metode pentru a combate conflictele dintre comunități. Joe Biden este hotărât să pună capăt situației aflate în impas și a propus un proiect care vine în ajutorul celor defavorizați: construirea de noi drumuri. Președintele SUA dorește ca prin dezvoltarea infrastructurii să diminueze inegalitățile sociale.

Comunitățile urbane din SUA au fost până acum segregate de niște autostrăzi. care au separat în două orașele și au ținut pe loc dezvoltarea cartierelor din vecinătate. Activiștii au descris aceste autostrăzi ca fiind rasiste din cauza faptului că împart cartierele minoritare și poluează extrem de mult.

Casa Albă a susținut că problema rasismului este una îndelungată și se regăsește în mai multe domenii de activitate. Astfel, dacă proiectul propus de Biden va fi aprobat, acesta va aduce cea mai mare investiție a infrastructurii din SUA. Ba mai mult, întregirea cartierelor despărțite va duce la diminuearea inechităților rasiale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă