16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInternaționalJoe Biden susține dreptul la avort al femeilor și critică noua lege...

Joe Biden susține dreptul la avort al femeilor și critică noua lege din Texas

Texas a interzis avorturile după șase săptămâni de sarcină

Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat o nouă lege din Texas care interzice avortul încă din șase săptămâni și a promis să apere drepturile constituționale ale femeilor.

Legea „extremă” a „încălcat flagrant” drepturile și ar „afecta semnificativ” accesul femeilor la asistență medicală, a spus el. Aceasta interzice avorturile după detectarea a ceea ce militanții anti-avort numesc „bătăi ale inimii fetale”, un moment în care multe femei nu știu că sunt însărcinate.

Așa-numita Lege a bătăilor inimii oferă, de asemenea, oricărei persoane dreptul de a da în judecată medicii care efectuează un avort după ultimele șase săptămâni.

Miercuri, Curtea Supremă a refuzat, cu 5-4 voturi, blocarea noii legi.

Medicii și grupurile pentru drepturile femeilor au criticat puternic legea, care este una dintre cele mai restrictive din țară, și a intrat în vigoare după ce Curtea Supremă, cu tendințe conservatoare, nu a răspuns la un apel de urgență. Furnizorii de avort și sănătatea femeilor au depus o cerere de urgență la Curtea Supremă cerând o ordonanță pentru executarea interdicției. Cu toate acestea, instanța a refuzat.

Joe Biden promite să apere dreptul femeilor

Președintele Biden a declarat că administrația sa va „proteja și apăra” drepturile constituționale stabilite în temeiul Roe v Wade și „confirmate ca un precedent de aproape jumătate de secol”. Alți democrați și-au exprimat, de asemenea, indignarea. Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a declarat că Curtea Supremă a „dat catastrofa femeilor din Texas”, în timp ce primarul din New York, Bill de Blasio, a declarat că este un „atac direct asupra drepturilor femeilor” din toată țara.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Emmanuel Macron va fi în vizită în Germania pentru trei zile. Tema întâlnirii este parteneriatul central al UE, cel franco-german

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi Brigitte Macron urmează să efectueze o vizită de stat în Germania, începând de duminică şi până marţi - programată...
Ultima oră
Pe aceeași temă