25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalJennifer Rush: „Sunt sigură că există încă destui fani ai muzicii disco"

Jennifer Rush: „Sunt sigură că există încă destui fani ai muzicii disco”

În 1985, sigle-ul „The Power of Love” a stat mult timp pe prima poziţie a to­purilor muzicale din mai multe ţări. A intrat chiar şi în Cartea Recordurilor drept „cea mai bine vândută piesă a unei artiste solo din istoria muzicii pop britanice”. Re­cordul a fost doborât abia în 1992 de piesa „I Will Always Love You” a lui Whitney Huston.

„The Power of Love” a fost un mare hit în întreaga Europă. A fost unul din puţi­nele cântece care au ajuns şi aici, dincolo de „cortina de fier”. Vă aşteptaţi ca aceas­tă melodie să aibă un aşa mare succes?
Jennifer Rush: Sunt onorată că „The Po­wer of Love” a fost şi este în continuare aşa de bine primită în România. Noi iu­bim toa­te melodiile pe care le compunem şi pe care le cântăm şi e întotdeauna o mare bucurie când descoperim care din ele ating coarda sensibilă a publicului.

Cumva, acest cântec a pus într-un con de umbră alte cântece bune ale dumnea­voastră. Aţi simţit vreodată că nu vreţi să îl mai cântaţi?
J.R.: NICIODATĂ. Îmi place să cânt „The Power of Love”. În unele ţări e cel mai cu­noscut cântec, dar am avut onoarea să am şi alte hituri în afara acestuia. Iubesc să cânt live toate melodiile mele. Deci nu, nu este deloc plictisitor.

Aţi lansat în 2010 un nou album, după 13 ani de pauză. Aţi încercat să vă adaptaţi „soundul” la noile tendinţe?
J.R.: Am mai lansat şi alte materiale în ultimii 13 ani, dar nu un CD nou-nouţ. Din moment ce sunt muzician, se presupune că îmi place muzica şi că experimentez în acest domeniu. E normal să doresc ca muzica mea să sune într-un anumit fel, în ceea ce priveşte aranjamentele orchestrale şi anumite sonorităţi. Un lucru care, mi s-a spus, nu s-a schimbat este vocea mea. Şi sunt foarte mulţumită de asta.

Mulţi spun că „muzica disco a murit”. Dumneavoastră ce credeţi despre asta?
J.R.: Sunt sigură că există încă destui fani ai muzicii disco. Acum, muzica disco are un alt nume, dar e tot un stil care îşi pro­pune să te ridice în picioare, să dansezi şi să te distrezi.

Ce veţi cânta la Bucureşti?
J.R.: Voi cânta melodii de pe toate CD-urile mele, inclusiv de pe ultimul album.
E întotdeauna foarte dificil să alegi ce să cânţi, atunci când sunt atât de multe cântece. Am primit deja cereri din partea fanilor români. Sunt încântată că sunt exact piesele pe care le alesesem şi eu. Cea mai dificilă parte e să aleg dintre atât de multe cântece. Dar, desigur, voi cânta şi „The Power of Love”.

Vreo surpriză pentru fanii de aici?
J.R.: Dacă v-aş spune, n-ar mai fi o surpriză, nu?

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă