16.1 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalJames Comey, războiul declarațiilor continuă. Fostul șef FBI, despre Trump: „Are un...

James Comey, războiul declarațiilor continuă. Fostul șef FBI, despre Trump: „Are un stil de mafiot”

Comey, venit la un talk-show pentru a-şi promova volumul de memorii proaspăt ieşit de sub tipar, a fost rugat să explice descrierea făcută în carte anturajului lui Trump ca având calităţi de “mafie” sau “Cosa Nostra”.

“Nu am vrut să se înţeleagă că Donald Trump e pus pe rupt picioare sau pe şantajat patroni de chioşcuri. Am spus-o în sensul că, atunci când conduce, nu mai contează decât şeful”, a spus Comey.

Acesta a precizat ulterior că Trump pare lipsit de etaloane în viaţă cum ar fi religia sau istoria, necesare pentru a fi un lider etic, dar ar putea deveni un astfel de lider dacă se înconjoară de persoane care să-i poată servi ca puncte de referinţă.

“Dar n-aş fi optimist” în acest sens, a adăugat el.

Demis de Donald Trump în mai anul trecut, în timp ce FBI investiga posibilele legături dintre campania prezidenţială din 2016 şi presupusa ingerinţă rusă, James Comey a admis, râzând, la întrebarea moderatorului, că decizia preşedintelui l-a surprins. “Am fost foarte surprins pentru că credeam că eu conduc ancheta privind Rusia”, a spus el.

“Mi-a dat probabil cam 50 de mesaje. Eu am plecat de un an. Sunt ca o fostă relaţie peste care nu reuşeşte să treacă”, a mai comentat fostul director al FBI, în contextul în care liderul de la Casa Albă a pregătit lansarea memoriilor lui Comey, “A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership”, cu un val de mesaje critice pe Twitter la adresa autorului, în care îi contestă afirmaţiile din carte şi integritatea, informează AGERPRES.

Cele mai citite

SUA vor da Republicii Moldova fonduri de 50 milioane de dolari pentru a se opune interferențelor ruse

Statele Unite ale Americii (SUA) vor oferi Republicii Moldova 50 de milioane de dolari pentru a întări capacitatea republicii de a rezista interferenţelor ruse,...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Barcelona are un nou antrenor. Germanul Hansi Flick a semnat cu catalanii

Este oficial! După săptămâni de speculații, germanul Hansi Flick a semnat cu FC Barcelona. Hansi Flick a semnat un contract valabil pentru două sezoane cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă