James Comey, războiul declarațiilor continuă. Fostul șef FBI, despre Trump: „Are un stil de mafiot”

Fostul director al FBI James Comey, demis acum aproape un an de preşedintele Donald Trump, a afirmat într-o apariţie pe postul CBS că stilul de leadership al acestuia este "izbitor de similar" cu al unui şef mafiot, relatează miercuri agenţia Reuters.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 18.04.2018 - 10:01

Comey, venit la un talk-show pentru a-şi promova volumul de memorii proaspăt ieşit de sub tipar, a fost rugat să explice descrierea făcută în carte anturajului lui Trump ca având calităţi de "mafie" sau "Cosa Nostra".

"Nu am vrut să se înţeleagă că Donald Trump e pus pe rupt picioare sau pe şantajat patroni de chioşcuri. Am spus-o în sensul că, atunci când conduce, nu mai contează decât şeful", a spus Comey.

Acesta a precizat ulterior că Trump pare lipsit de etaloane în viaţă cum ar fi religia sau istoria, necesare pentru a fi un lider etic, dar ar putea deveni un astfel de lider dacă se înconjoară de persoane care să-i poată servi ca puncte de referinţă.

"Dar n-aş fi optimist" în acest sens, a adăugat el.

Demis de Donald Trump în mai anul trecut, în timp ce FBI investiga posibilele legături dintre campania prezidenţială din 2016 şi presupusa ingerinţă rusă, James Comey a admis, râzând, la întrebarea moderatorului, că decizia preşedintelui l-a surprins. "Am fost foarte surprins pentru că credeam că eu conduc ancheta privind Rusia", a spus el.

"Mi-a dat probabil cam 50 de mesaje. Eu am plecat de un an. Sunt ca o fostă relaţie peste care nu reuşeşte să treacă", a mai comentat fostul director al FBI, în contextul în care liderul de la Casa Albă a pregătit lansarea memoriilor lui Comey, "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership", cu un val de mesaje critice pe Twitter la adresa autorului, în care îi contestă afirmaţiile din carte şi integritatea, informează AGERPRES.

Comentarii