10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalItalia, tensiuni crescânde. Sute de manifestanţi antifascişti au umplut străzile orașului Macerata

Italia, tensiuni crescânde. Sute de manifestanţi antifascişti au umplut străzile orașului Macerata

Manifestanţii, dintre care unii au venit de departe, au răspuns apelului lansat de unele asociaţii antifasciste, organizaţii neguvernamentale, sindicate, dar şi de câteva formaţiuni politice de stânga. Mulţi dintre ei fluturau drapelele mişcării lor, dar unii au venit cu drapele italiene.

Primarul din Macerata, Romano Carancini (centru-stânga), ceruse anularea tuturor adunărilor pentru a menţine liniştea în oraş, dar prefectura a dat vineri ”undă verde” pentru adunarea de sâmbătă.

De teama unor violenţe, şcolile rămân închise, slujba religioasă de sâmbătă seara a fost anulată şi majoritatea magazinelor au fost închise la mijlocul zilei.

Joi seara au izbucnit confruntări, când mai multe zeci de militanţi ai grupării de extrema dreaptă Forza Nuova au manifestat împotriva imigraţiei şi au imitat salutul nazist.

”Avem o Constituţie antifascistă prin excelenţă şi vreau ca această Constituţie să fie apărată şi ca legile împotriva apologiei fascismului să fie aplicate”, declara Giuliano Denti (40 de ani), venit din Pisa împreună cu circa o sută de militanţi antifascişti pentru a manifesta sâmbătă.

Pe 3 februarie, Luca Traini, un tânăr ras în cap şi cu tatuaje de inspiraţie fascistă, a deschis focul asupra a circa zece africani în oraşul Macerata, rănind cel puţin şase persoane. El a explicat că a acţionat pentru a răzbuna moartea tinerei Pamela Matropietro (18 ani), al cărei corp a fost găsit dezmembrat, după anunţul privind arestarea unui dealer nigerian suspectat de implicare în crima respectivă.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile legislative din 4 martie, acest fapt divers şi atacul armat rasist au readus tema imigraţiei în centrul unei campanii, dominate acum de discursuri situate foarte mult către dreapta.

Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Clotilde Armand a renovat pe ascuns un apartament pregătit de retrocedare. Zeci de mii de euro din bugetul primăriei, pentru că s-a spart o...

Un consilier local a descoperit cum primarul Clotilde Armand a renovat apartamentul de sub el, deși există o cerere pe Legea 10 legată de...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă