20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăInternaționalIsraelul a lovit 12 ținte iraniene și siriene în Siria

Israelul a lovit 12 ținte iraniene și siriene în Siria

UPDATE Israelul a avertizat sâmbătă că Iranul şi Siria ‘se joacă cu focul’, precizând că nu doreşte să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creştere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria, relatează AFP.

Aviaţia israeliană a lovit 12 obiective, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar ‘care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria’, se arată într-un comunicat difuzat de armata israeliană.

Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit în Israel şi unul dintre piloţi a fost grav rănit sâmbătă, în cursul unor tiruri ale apărării antiaeriene siriene care a ripostat la loviturile lansate de armata israeliană împotriva unor ‘ţinte iraniene’ din Siria.

Aparatul F16 s-a prăbuşit în nordul teritoriului israelian, dar un purtător de cuvânt al armatei nu a precizat dacă aparatul a fost efectiv lovit de tirurile antiaeriene sau dacă s-a prăbuşit în urma unui incident tehnic.

Cu toate acestea, este pentru prima dată când armata israeliană a declarat în mod deschis că a vizat ‘ţinte iraniene’ în Siria de la declanşarea, în 2011, a războiului în această ţară unde Iranul acordă sprijin militar regimului preşedintelui sirian Bashar al Assad.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Fascinația Jackpot-urilor: povești reale din Las Vegas și legende din lumea filmului

În fiecare domeniu există cuvinte specializate care își fac loc în limbajul uzual și devin cunoscute pentru toată lumea. Un astfel de cuvânt este...

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...
Ultima oră
Pe aceeași temă