9.5 C
București
sâmbătă, 26 octombrie 2024
AcasăInternaționalIrlandezii de la U2 nu mai vin la Bucureşti

Irlandezii de la U2 nu mai vin la Bucureşti

DEZAMAGIRE. Trupa U2 nu va mai concerta la Bucureşti pe data de 9 august, la inaugurarea Stadionului Naţional „Lia Manoliu”, a anunţat vineri primarul general Sorin Oprescu.

„U2 este la sfârşitul turneului în Africa de Sud şi ar fi însemnat eforturi foarte mari. Cei care au negociat îmi vorbeau de 120 de tiruri care transportă componentele scenei. Ori fără scenă cred că am pierde complet spectacolul”, a explicat Oprescu, citat de Agerpres.

El a dat asigurări că la inaugurarea stadionului va concerta o trupă celebră, fără însă a preciza care este aceasta.

La începutul lunii martie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi-a exprimat speranţa ca celebra formaţie irlandeză U2 să accepte să concerteze în luna august pe Stadionul Naţional „Lia Manoliu”, la inaugurarea acestuia, după disputarea meciului de fotbal România-Argentina.

Concertele trupei U2 din 2011 au început pe 13 februarie cu un show la Johannesburg, în Africa de Sud, şi se va termina pe 26 iulie la Pittsburgh, SUA, potrivit datelor disponibile pe site-ul oficial al formaţiei. La data la care Primăria Capitalei dorea să aducă U2 în Bucureşti, aceştia nu se află în turneu.

Formaţia irlandeză de rock s-a înfiinţat în 1976 la Dublin şi îi are în componenţă pe Bono – voce şi chitară, The Edge – chitară, claviaturi şi voce, Adam Clayton – chitară bas şi Larry Mullen Jr. – baterie şi percuţie. Una dintre cele mai apreciate trupe de gen, cu precădere în cea de-a doua parte a anilor ’80, U2 a rămas printre puţinele formaţii celebre care nu au concertat încă la Bucureşti.

Cele mai citite

UE și China, de acord să continue discuțiile privind posibilele alternative la tarifele pentru vehiculele electrice

Uniunea Europeană și China au convenit să poarte negocieri tehnice cu privire la posibile alternative la tarifele impuse vehiculelor electrice construite în China, au...

Vladimir Putin: „Imaginile cu soldați nord-coreeni în Rusia sunt un lucru serios”

Vladimir Putin a declarat că este deschis la „compromisuri rezonabile” în privința conflictului din Ucraina, dar subliniază că orice rezultat trebuie să fie în...

Coreea de Sud ar putea revizui interdicția de a furniza arme letale Ucrainei

Legea sud-coreeană interzice exportul de arme în zonele de conflict activ Președintele Yoon Suk Yeol a declarat că „Dacă Coreea de Nord trimite forțe speciale în războiul din Ucraina,...
Ultima oră
Pe aceeași temă