8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalIranul acuză Israelul de un act de sabotaj la o centrală nucleară...

Iranul acuză Israelul de un act de sabotaj la o centrală nucleară de lângă Teheran

Ali Rabiee, un purtător de cuvânt al Administraţiei din Iran, a declarat, conform agenţiei IRNA, că Israelul a comis atacul care a vizat pe 23 iunie complexul nuclear din localitatea Karaj, situată la 40 de kilometri de Teheran.

Oficialul iranian susţine că scopul operaţiunii israeliene a fost perturbarea negocierilor dintre Iran şi Statele Unite privind relansarea Acordului nuclear din 2015.

Autorităţile de la Teheran susţin că atacul nu s-a soldat cu victime, fiind afectat doar acoperişul unei anexe a complexului nuclear.

Însă surse din cadrul serviciilor secrete citate de cotidianul The Jerusalem Post afirmă că operaţiunea probabil a provocat daune semnificative la reţeaua de centrifuge din acest complex.

Iranul este suspectat că desfăşoară activităţi nucleare de tip militar, dar Administraţia de la Teheran susţine că scopul programului atomic este strict civil.

Iranul şi Statele Unite poartă negocieri indirecte pentru relansarea Acordului nuclear din 2015.

Israelul acuză Iranul că vrea să se doteze cu arme nucleare. În ultimul an, Iranul a fost vizat de o serie de acte de sabotaj care au vizat obiective militare şi industriale. Teheranul atribuie incidentele Israelului.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă