22.1 C
București
vineri, 26 iulie 2024
AcasăInternaționalInterviu: Matthias Lange (Rezident Ex): La naiba cu toate regimurile opresive care...

Interviu: Matthias Lange (Rezident Ex): La naiba cu toate regimurile opresive care interzic distracţia!

Matthias Lange este o figură cunoscută pe scena rock germană şi acum, odată cu revenirea lui Kempes în România alături de trupa Rezident Ex, el a devenit şi un bun prieten al scenei rock autohtone.

După ce a epuizat toate genurile de metal din ţara sa natală, Matthias este gata să cucerească şi România în calitate de chitarist al trupei Rezident Ex.

Am discutat vrute şi nevrute cu Matthias care ne-a povestit câte ceva despre colaborarea sa cu artiştii din România şi despre aşteptările legate de concertul Rezident Ex de la Bucureşti, de pe data de 21 septembrie 2012, la Arenele Romane.
Mă gândesc că eşti obişnuit cu o scenă rock mai bogată – cea germană. Cât de bine cunoşti „metal welt”-ul românesc?

Ca să fiu sincer, nu ştiam mare lucru despre această lume înainte ca Tavi să mă iniţieze. Sunt încântat de ceea ce am descoperit cu ajutorul lui.

Cum au reuşit băieţii de la Rezident Ex să te convingă să faci parte din proiectul lor?

Nu a fost nevoie să mă convingă. Tavi m-a rugat să mă alătur lor şi am acceptat. Mai mult, nu vorbim despre un proiect, ci despre o trupă! Suntem nou-nouţi şi suntem încă în proces de „construcţie”, dar avem rădăcini vechi.

Ai ascultat „Cargo”, formaţia în care au cântat Tavi şi Kempes? Dacă da, ţi-a plăcut?

Nu am ascultat piesele, dar, din câte ştiu, Tavi a fost cel care a găsit numele trupei, iar Kempes a fost vocea ei timp de 14 ani. Aş spune că asta înseamnă mai mult decât „a face parte” dintr-o trupă. Îmi place foarte mult ceea ce creăm acum, atât piesele noi, cât şi cele vechi.

Până la Rezident Ex, ai cântat în formaţii cu o direcţie power-metal: rapide, dure si directe. Mă refer în principal la Metalium. Care este diferenţa dintre aceste trupe si Rezident Ex?

După cum ai spus, direcţia creativă în acele formaţii a fost diferită. Metalium reprezintă, nici mai mult, nici mai puţin decât metalul în cea mai pură formă. Rezident Ex, însă, se bazează pe un hard-rock cu influenţe folk. Cu toate acestea, am modernizat mult lucrurile în ultima vreme, mai ales de când suntem în această formulă.

Dintre piesele pe care le vei interpreta alături de Rezident Ex, care sunt preferatele tale?

Îmi place foarte mult să cânt „Buletin” şi „Brigadierii”.

Ai lucrat de-a lungul timpului cu muzicieni din toate colţurile lumii. Cum este să munceşti cu artişti români?

În cea mai mare parte a timpului, habar n-am despre ce naiba vorbesc (râde).

Publicul din România este renumit pentru entuziasmul său datorat, în mare parte, faptului că, înainte de Revoluţie, nu am prea avut parte de evenimente rock. Eşti fericit că vei cânta în faţa unui astfel de public?

Absolut! Mi-a plăcut enorm publicul din România. Părerea mea: la naiba cu toate regimurile opresive care interzic distracţia!

Ne vei „sfredeli” urechile cu nişte riffuri clasice semnate Matthias?

Îmi pare rău dar…pentru asta am fost făcut!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă