25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalInstanţa a decis: Discovery nu trebuie să îi mai instige pe abonaţii...

Instanţa a decis: Discovery nu trebuie să îi mai instige pe abonaţii RCS&RDS

Compania Discovery trebuie „să se abţină de la orice formă de instigare a abonaţilor RCS&RDS”, prin intermediul televiziunilor sau a site-urilor pe care le deţine, potrivit unei decizii a Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti, citate de Mediafax.

RCS&RDS SA a dat în judecată Discovery Communications Europe Limited şi Discovery România SRL în data de 17 aprilie. Obiectul dosarului depus la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti este „ordonanţă preşedinţială”.

Citeşte şi Află care este CANALUL TV de documentare numărul 1 din România

Printr-o decizie pronunţată pe 13 iunie, instanţa a respins „ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pâratei SC Discovery România SRL”. De asemenea, instanţa a admis în parte acţiunea. „Dispune ca pârâtele (Discovery Communications Europe Limited şi Discovery România SRL, n.r.) să se abţină de la orice formă de instigare a abonaţilor RCS&RDS prin intermediul site-ului web ‘prietenii.discovery.ro’, inclusiv prin difuzarea de croll-uri succesive pe posturile Discovery”.

Decizia instanţei este „executorie” şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare.

Totodată, decizia este valabilă până la soluţionarea unei alte cauze ce face obiectul unui alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei sectorului 5 Bucureşti, în care RCS&RDS a dat de asemenea în judecată Discovery Communications Europe Limited şi Discovery România SRL. Următorul termen în acest al doilea dosar, înregistrat în data de 4 decembrie 2012, este 9 septembrie 2013, iar obiectul dosarului este „obligaţia de a face”.

Citeşte şi ANALIZĂ RL. Ce ascund cele trei războaie purtate de „mogulii media” cu „regii cablului” în 2012

RCS&RDS a scos, în seara de 29 noiembrie 2012, de pe reţelele sale de cablu (care au aproximativ două milioane de abonaţi, n.r.) toate canalele operate de compania Discovery Networks, inclusiv Discovery Channel, fără a avea aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, aşa cum impune Legea audiovizualului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă