8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalInscripția stradală Black Lives Matter din fața Turnului Trump, vandalizată pentru a...

Inscripția stradală Black Lives Matter din fața Turnului Trump, vandalizată pentru a treia oară!

În momentul în care un ofițer a încercat să se apropie de una dintre femei, acesta a alunecat pe vopseaua împrăștiată pe asfalt, rănindu-se la braț și la cap. Cele două femei au fost acuzate de fapte ce intră sub incidența legii penale și au fost eliberate ulterior pe cauțiune, potrivit NYPD.
Muralul a fost vandalizat pentru prima dată luni, când un suspect, rămas anonim, a aruncat vopsea roșie pe litera V din cuvântul „Viețile”. Vineri, camerele de supraveghere au surprins alți trei indivizi care turnau vopsea pe inscripția stradală și o femeie care răspândea pliante la fața locului, potrivit NYPD. La sosire, polițiștii au arestat patru persoane, toate mânjite cu vopsea albastră pe mâini și haine. Două femei, în vârstă de 25 și 39 de ani, și un bărbat în vârstă de 44 de ani, toți din New York, au fost acuzate de fapte penale și eliberate pe cauțiune, pentru o bătrână în vârstă de 64 de ani fiind emisă o citație pentru postarea ilegală de pliante.

Pictura stradală, comandată de municipalitate

Muralul New York City, similar cu cel comandat în Washington DC de primarul Muriel Bowser, a fost pictat pe Fifth Avenue, la sfârșitul primei decade a acestei luni. Angajații orașului au început să picteze joi, 9 iulie, o întindere din Fifth Avenue, chiar în fața sediului Organizației Trump, după ce chiarpPrimarul Bill de Blasio a autorizat pictura stradală. Însuși edilul din New York și-a suflecat mânecile și a pictat o parte din inscripția de mari dimensiuni, dotat cu mască de protecție și flancat de liderul luptătorilor pentru drepturi civile, reverendul Al Sharpton.
“Președintele Trump a spus că vom altera luxul de pe Fifth Avenue. Permiteți-mi să vă spun: nu alterăm nimic, eliberăm Fifth Avenue, înălțăm Fifth Avenue”, a spus joi de Blasio, ca răspuns la tweet-ul lui Trump care critica decizia lui Blasio. pentru “denigrarea” zonei. “Când spunem„ Black Lives Matter” nu e vorba doar de o declarație americană, e mai mult o declarație patriotică, pentru că nu există America fără America Neagră”, a mai spus de Blasio.
Președintele Donald Trump a numit cuvintele „Black Lives Matter”, vopsite pe asfalt, un „simbol al urii” și l-a criticat dur pe primarul din New York, solicitând fără succes intervenția poliției pentru a stopa acțiunea. „Poate că MAREA noastră Poliție, care a fost neutralizată și disprețuită de un primar care îi urăște și nu îi respectă, nu va lăsa acest simbol al urii să fie aplicat pe cea mai mare stradă din New York!”, declara, în urmă cu 10 zile, Donald Trump.

Cele mai citite

Studiu: Care este percepția față de serviciile oferite de bibliotecile publice din România

Un studiu realizat de Fundația Progress, care a vizat percepția publicului român în ceea ce privește serviciile oferite de bibliotecile publice din țară, a...

Tricolorele și-au netezit drumul spre EURO. România, încă o victorie în preliminarii

Naţionala de handbal feminin a României continuă parcursul perfect în preliminariile Campionatului European din 2024, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă