21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalIncendii de pădure și vegetație au izbucnit în sud-estul Franței

Incendii de pădure și vegetație au izbucnit în sud-estul Franței

Mai multe incendii de pădure și de vegetație au izbucnit în sud-estul Franței pe fondul valului de căldură, pornit din cauza schimbărilor climatice, în toată Europa.

Pompierii francezi s-au luptat pentru a opri incendiile din sud-estul Franței luni (8 august), în timp ce flăcările au cuprins aproximativ 200 de acri, potrivit presei locale.


Videoclipul filmat în Voreppe, în regiunea Isere, a arătat flăcări și fum pe versantul dealului, deasupra caselor. Elicopterele au fost văzute aruncând apă pe foc, iar mașini de pompieri au ajuns la fața locului, potrivit Reuters.

Câteva incendii grave au izbucnit în sud-estul Franței, iar 200 de locuitori au fost evacuați de aici în weekend


Aproximativ 200 de locuitori au fost evacuați din regiunea Isere în weekend, a informat presa locală.


Incendiile care au izbucnit în Europa în această vară au ars a doua zonă ca mărime înregistrată vreodată, chiar dacă regiunea este doar la jumătatea sezonului obișnuit al incendiilor, potrivit datelor Centrului Comun de Cercetare al Uniunii Europene.

Macron anunță că incendiile de vegetație vor fi izolate și se va face un plan de reconstrucție

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat, miercuri, că incendiile de vegetație sunt pe cale să fie izolate şi a anunţat un plan de reîmpădurire a zonelor afectate şi de reconstrucție a comunităţilor turistice.

„Incendiile sunt pe cale să fie stinse. Sunt bucuros să mă aflu aici, în localitatea La Teste-de-Buch”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit postului BFMTV, în cursul vizitei în departamentul Gironde, în sud-vestul Franţei.

„Salutăm forţele vii ale naţiunii. Este vorba de un lanţ al solidarităţii umane împotriva incendiilor. Pompierii sunt eroi absoluţi”, a adăugat Macron, mulţumindu-le echipajelor de pompieri, poliţie, jandarmi şi servicii medicale.

Macron spune că incendiile vegetație vor fi stinse, iar un plan de reconstrucție va însemna de fapt un mare șantier național

„Va trebui să deschidem un mare şantier naţional, va trebui să replantăm arborii şi să construim în mod diferit. Acestea au fost unele dintre cele mai mari incendii din istoria noastră. Situaţia s-a îmbunătăţit, focul a progresat doar puţin. Vom reconstrui fiecare cabană în acelaşi mod. Ştiu că este o mare zonă turistică, trebuie să puteţi reveni la lucru”, a subliniat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Figaro, conform romania24.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

S-au împlinit 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Cu prilejul comemorării a 135 de ani de la trecerea sa în neființă, poetul Mihai Eminescu a fost omagiat la mormântul său din Cimitirul...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...

Germania, victorie la scor contra Scoției, în primul meci de la EURO 2024

Germania a învins seara trecută, la Munchen, scor 5-1, echipa naţională a Scoţiei, în meciul de debut al Campionatului European de fotbal EURO 2024. Scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă