18.2 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaÎn jur de 1000 de clădiri rezidențiale au fost distruse la Harkov,...

În jur de 1000 de clădiri rezidențiale au fost distruse la Harkov, în Ucraina

 Aproape 1000 de clădiri rezidențiale au fost distruse în Harkov, a anunțat primarul orașului ucrainean.

Aproximativ 1.000 de clădiri rezidențiale au fost distruse în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a declarat, miercuri, primarul Ihor Terehov, potrivit CNN.

Orașul, care este considerat o țintă cheie pentru forțele președintelui rus Vladimir Putin și care a suferit săptămâni întregi de asalturi grele, se află la doar 30 de kilometri de granița cu Rusia, conform stiri247.ro.

1000 de clădiri au fost distruse la Harkov, cele mai multe fiind clădiri rezidențiale, ajunse sub focul armatei ruse

Terehov a dezvăluit amploarea pagubelor produse, raportând un total de 1.143 de clădiri distruse de focul rusesc, dintre care 998 erau clădiri rezidențiale.

La începutul lunii martie, Rusia a trimis parașutiști în Harkov, care s-ar fi aflat pe străzile orașului.

Presa din Ucraina și din Occident relatează că, miercuri dimineață(n.r. 2 martie 2022), parașutiști ruși au fost văzuți pe străzile orașului Harkov. Nu este clar cum au ajuns aceștia în localitate, în condițiile în care lansarea de parașutiști pe timp de noapte are o dificultate sporită. Pe de altă parte, un centru regional de poliție din Harkov a fost bombardat de armata rusă. Clădirea distrusă era și sediu al serviciului local de securitate din zonă. Pe de altă parte, a fost avariată și clădirea Universității din Harkov, care este în vecinătatea clădirii militare.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un adolescent a fost reținut la Ploiești în urma altercației cu alți doi minori

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o bătaie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti, potrivit agerpres.ro. "Poliţiştii...

Rafael Nadal a declarat forfait la Wimbledon. Ce obiectiv are „regele zgurii”

Rafael Nadal a confirmat că nu va participa la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, care se va desfășura în perioada 1 iulie...

Rareș Bogdan: Nicolae Ciucă este candidatul PNL pentru Președinția României

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat în fața jurnaliștilor că Nicolae Ciucă, președintele partidului, este și candidatul PNL pentru funcția de președinte al...
Ultima oră
Pe aceeași temă