25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalImnul Europei, reorchestrat la Bucureşti

Imnul Europei, reorchestrat la Bucureşti

La cel mai mare eveniment muzical al primăverii bucureştene, EUROPAfest, sunt aşteptaţi peste 300 de muzicieni din 45 de ţări.

 

EUROPAfest va debuta în acest an pe 7 mai, cu un concert de des-chidere dedicat Zilei Europei, unde se vor întâlni toate cele patru genuri de muzică celebrate în fes-tival: jazz, blues, pop & clasic. Cu acest scop se pune la cale o „formulă inedită jazz/clasic a imnului Europei”, a dezvăluit Lui-gi Gageos, directorul festivalului.

Considerat un brand de ţară, EUROPAfest este singurul festival de pe continent ce reuneşte cele patru genuri muzicale, iar Bucharest International Jazz Com-petition a fost cotat de BBC între primele trei concursuri de jazz din Europa. În acest an, la competiţie vor participa 18 trupe de muzicieni din 21 de ţări.

Pentru concertele de jazz, blues şi pop s-au anunţat 25 de trupe din întreaga lume, ce vor susţine câte două-trei concerte pe seară, în spaţii neconvenţionale.

La „Jeunesses International Music Competition” s-au înscris în acest an un număr dublu de concurenţi faţă de orice altă ediţie, respectiv 145 de flautişti din 40 de ţări. „Dacă reuneşti 145 de instrumente, obţii circa 72 de metri, aproape cât să înconjori Ateneul”, explică plastic Luigi Gageos.
Bugetul festivalului este estimat la 300.000 euro, iar Gala de final va avea loc pe 13 mai, la Sala ArCuB, când se vor acorda premiile festivalului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă