După plecarea în februarie 2022 a fostului şef, Jeff Zucker, şi schimbarea proprietarului, Warner Bros-Discovery, mutare menită să mute reţeaua progresivă mai mult spre centru, CNN trăieşte acum momentul unui haos al demiterii unui CEO, Chris Licht, cel care, în urmă cu doar două zile, promisese solmen: „Voi face totul pentru a recâştiga încrederea angajaţilor mei”.
Totodată, el primise încrederea şefului Discovery, David Zaslav.
Chiar Zaslav a apărut în această dimineaţă la şedinţa editorială a reţelei de televiziune şi a anunţat plecarea lui Licht. „S-a dedicat din toată inima faţă de noi, dar, din mai multe motive, lucrurile nu au mers”, a explicat acesta ruptura, potrivit stiridinsurse.ro.
Este haos la CNN în momentul demiterii unuia din CEO, Chris Licht, căutarea unui nou lider putând dura chiar și luni întregi
Căutarea unui nou lider pentru CNN ar putea dura luni. Între timp, reţeaua va fi condusă de un grup de manageri conduşi de David Leavy, care a fost numit director general în urmă cu doar câteva zile, pentru a pune ordine în redacţie. Leavy urma să-şi înceapă treaba abia pe 20 iunie, dar evenimentele s-au precipitat.
Mai mult decât rezultatele, soarta lui Licht a fost pecetluită de o serie de greşeli, estimează analiştii, pornind de la controversata întâlnire cu Donald Trump, fostul preşedinte al SUA.
CNN: Kiev infiltrează agenți de sabotaj în Rusia
Oficialii americani cred că aceşti agenţi pro-ucraineni din interiorul Rusiei au efectuat atacul cu drone care a vizat Kremlinul la începutul lunii mai, lansând drone din interiorul Rusiei, în loc să le manevreze din Ucraina spre Moscova, notează CNN, preluat de news.ro.
Nu este clar dacă alte atacuri cu drone efectuate în ultimele zile – inclusiv unul care a vizat un cartier rezidenţial din apropierea Moscovei şi un alt atac asupra unor rafinării de petrol din sudul Rusiei – au fost lansate tot din interiorul Rusiei sau au fost efectuate de această reţea de agenţi pro-ucraineni, notează CNN. Însă oficialii americani cred că Ucraina a dezvoltat celule de sabotaj în interiorul Rusiei, alcătuite din simpatizanţi pro-ucraineni şi din agenţi bine pregătiţi pentru acest tip de război. Se crede că Ucraina le-ar fi furnizat acestora drone de fabricaţie ucraineană. Doi oficiali americani au declarat pentru CNN că nu există nicio dovadă că vreunul dintre atacurile cu drone a fost efectuat cu drone furnizate de SUA, precizează CNN.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!