Guvernul olandez demisionează din cauza scandalului alocației pentru copii

Potrivit Olandei Broadcasting Corporation, prim-ministrul Mark Rutte va transmite în curând o scrisoare de demisie regelui Willem-Alexander.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

15.01.2021 - 17:16

Întregul guvern al Regatului Țărilor de Jos demisionează din cauza scandalului privind alimentația pentru copii. Acest lucru a fost anunțat vineri de Netherlands Broadcasting Corporation .

Potrivit canalului TV, premierul Mark Rutte va transmite în curând o scrisoare oficială de demisie regelui Willem-Alexander.

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, o comisie parlamentară a publicat rezultatele unei anchete care a arătat că mulți părinți din Olanda au fost acuzați în mod greșit că au abuzat de sistemul alocației pentru copii. Documentul menționează că au fost făcute greșeli în ceea ce privește cel puțin 9 mii de familii, dar, de fapt, pot fi multe altele. Vina situației o au miniștrii, funcționarii publici, membrii parlamentului și chiar instanțele judecătorești, care nu au ajutat familiile aflate în situații financiare extrem de dificile după ce li s-a ordonat să plătească fondurile primite anterior înapoi la trezoreria statului.

Următoarele alegeri generale sunt programate pentru 17 martie în Olanda. Nu se așteaptă modificări în ceea ce privește data votării.

Cele patru partide care au făcut parte din coaliția de guvernământ au fost de acord că întreg cabinetul va continua să funcționeze în mod voluntar în lupta împotriva pandemiei coronavirusului. Alte probleme vor fi amânate până la formarea unui nou guvern după alegerile din martie.

Citește totul despre:

#guvern #demisie #olanda

Comentarii