Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul Israelului va renunţa la un acord cu Microsoft pentru licenţe software

Guvernul israelian nu va reînnoi un contract cu Microsoft pentru licenţe software, care va expira la sfârşitul acestui an, din cauza unor schimbări ale termenilor acestuia care ar dubla preţul, transmite Reuters.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2018 - 08:39

Potrivit acordului actual cu Microsoft, Israelul plăteşte peste 100 de milioane de şekeli (27 milioane dolari) pe an pentru achiziţia softului Office pentru desktop, Windows şi de server, pentru birourile ministerelor şi guvernului.

Ministerul de Finanţe a anunţat că Microsoft încearcă să treacă de la sistemul de licenţiere, prin care statul deţine software-ul şi îl poate folosi aşa cum doreşte, la un sistem de abonament, similar cu o închiriere.

Schimbarea, care include transferarea datelor în sistem cloud, nu corespunde nevoilor guvernului. Statul israelian a negociat cu reprezentanţi ai Miscrosoft timp de un an, fără să ajungă la un rezultat.

Reprezentanţii Microsoft din Israel au refuzat să comenteze.

Israelul intenţionează să păstreze actuala structură de licenţă deţinută de ministere, care poate fi utilizată fără alte plăţi.

”Acest fapt va încuraja ministerele să îşi reexamineze nevoia de a utiliza tehnologia Microsoft sau de a trece la alte soluţii tehnologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Comentarii

loading...