7.1 C
București
joi, 19 decembrie 2024
AcasăInternaționalGrecia impune sancțiuni mai dure pentru dezinformare, incendieri sau agresiuni sexuale

Grecia impune sancțiuni mai dure pentru dezinformare, incendieri sau agresiuni sexuale

Grecia a descis să impună sancțiuni mai dure pentru infracțiuni sexuale, incendieri sau dezinformare. Parlamentul a aprobat joi mai multe amendamente la codul penal care prevăd pedepse aspre.

Amendamentele au fost susținute de majoritatea care favorizează guvernul conservator. Cu toate acestea, sancțiunile privind dezinformarea îi îngrijorează pe membrii opoziției și principalul sindicat al jurnaliştilor. Aceștia se tem că va fi pusă în pericol libertatea de exprimare.

Grecia adoptă sancțiuni mai aspre pentru dezinformare, incendieri și infracțiuni sexuale

Sindicatul jurnaliştilor de presă cotidiană din Atena, Esiea, a cerut guvernului să retragă articolul care sancționează publicarea știrilor false „susceptibile să provoace îngrijorare sau temere în rândul opiniei publice”. Aceștia susțin că articolul este prea vag, pedeapsa fiind de cel puțin 3 luni de închisoare.

Pe de altă parte, ministrul justiției, Costas Tsiaras, a apărat articolul și susține că Grecia trebuie să „se adapteze la realităţile” lumii. Autoritățile consideră că dezinformarea i-a determinat pe greci să fie sceptici în privința vaccinării anti-Covid-19.

„Cine îşi va asuma responsabilitatea pentru cei decedaţi de COVID-19 pentru că cineva i-a convins să nu se vaccineze?”, a întrebat el.

De asemenea, autorii incendiilor mortale vor avea de-a face cu pedepse mult mai dure, riscând închisoarea. Grecia s-a confruntat în acest an cu cele mai grave incendii din ultimul deceniu.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Liderii UE se reunesc la ultimul Consiliu European din acest an: Ucraina, Orientul Mijlociu și migrația, principalele teme de discuție la Bruxelles

Liderii statelor Uniunii Europene se întrunesc joi, la Bruxelles, pentru ultimul Consiliu European din 2024, unde vor aborda teme majore de politică externă și...

Studiu despre investitorii BVB: Creștere a portofoliilor mici, dar scădere a frecvenței tranzacțiilor

Investitorii de retail din România au adoptat o abordare mai precaută în 2024, orientându-se spre acțiuni mai stabile pe fondul volatilității pieței. Potrivit studiului Market...

Premierul Slovaciei: „Ucraina nu va adera niciodată la NATO”

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a afirmat miercuri, în fața Comisiei Parlamentare a Afacerilor Europene, că Ucraina nu va fi invitată să devină membră NATO...
Ultima oră
Pe aceeași temă