19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalGrădina zoologică din Londra a început cea mai dificilă sarcină a anului:

Grădina zoologică din Londra a început cea mai dificilă sarcină a anului:

Verificările permit îngrijitorilor să stabilească starea generală de sănătate a animalelor, să determine dacă sunt gestante ori când urmează să năpârlească.

În plus, după stabilirea greutăţii lor, este mai uşor de determinat modul în care trebuie făcută administrarea medicamentelor, spune instituţia.

Informaţiile sunt împărtăşite cu grădini zoologice din întreaga lume prin ZSL, o organizaţie dedicată conservării habitatelor animalelor din întreaga lume.

Măsurarea animalelor nu este însă o misiune uşoară. Pinguinii, spre exemplu, trebuie păcăliţi să meargă peste cântar când se aliniază pentru masa de dimineaţă. În cazul leilor, micul dejun este agăţat sus, pentru ca ei să se lungească în întregime.

„Trebuie să avem statisticile vitale pentru orice animal din grădina zoologică, de la cea mai înaltă girafă la cea mai mică furnică”, a declarat Teague Stubbington de la ZSL. „Ne ajută să ne asigurăm că fiecare animal de care avem grijă este sănptos, mănâncă bine şi creşte în ritmul în care trebuie. Greutatea este, în mod special, un indicator important de sănătate şi bunăstare”.

Nu toate cele peste 19.000 de animale din cele 560 de specii de la London Zoo vor fi cântărite: uneori, doar unul dintr-un grup sau colonie este măsurat.

Cele mai citite

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Compania de RCA a statului promisă de un an nu este nici acum înființată

După falimentul Euroins din martie 2023, ASF promitea măsuri mai dure pentru jucătorii din piață și înființarea unei companii românești de stat care să...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă