10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalGoogle, amendat cu 500 de milioane de euro pentru încălcarea drepturilor de...

Google, amendat cu 500 de milioane de euro pentru încălcarea drepturilor de copyright, în Franța

Google a primit sancțiuni majore, după ce a ignorat o decizie luată în luna aprilie 2020, prin care gigantului tech american i se cerea să negocieze „cu bună credință” cu editorii de presă și agențiile de știri pentru a afișa fragmente din articolele lor pe Google News. Consiliul Concurenţei din Franţa a amendat Google cu suma de 500 de milioane de euro pentru nerespectarea drepturilor de copyright. Preşedintele Autorităţii pentru concurenţă din Franţa, Isabelle de Silva, a mărturisit că este cea mai mare amendă acordată până acum de Autoritatea pentru concurenţă din Franţa pentru nerespectarea uneia dintre hotărârile sale.

„Sancţiunea de 500 milioane de euro ia în calcul gravitatea excepţională a încălcărilor observate precum şi faptul că atitudinea Google a condus la noi întârzieri în aplicarea legii”, a declarat preşedintele Autorităţii pentru concurenţă din Franţa, Isabelle de Silva.

Astfel, Google are datoria ca în următoarele două luni să vină cu propuneri pentru a despăgubi editorii și agențiile de presă pentru utilizarea conținutului lor. În cazul în care compania nu va respecta condițiile, aceasta riscă o nouă amendă de 900.000 de euro pentru fiecare zi întârziată.

Nu este prima dată când Google se află în conflict cu editorii online și agențiile de presă. Europenii cer autorităților să ia măsuri în ceea ce privește puterea companiei, care a reușit să atragă venituri din publicitate în valoare de miliarde de euro. După câteva luni de scandal, Google a acceptat să  plătească redacțiile pentru conținutul acestora afișat în serviciul Google News, fiind vorba despre o premieră în Europa.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă