16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInternaționalGermania rămâne în Pactul Global pentru o migrație sigură

Germania rămâne în Pactul Global pentru o migrație sigură

Pactul Global pentru o migrație sigură, ordonată și regulată urmează să fie aprobat la Marrakech, Maroc, în perioada 10-11 decembrie 2018.

Vorbind în cadrul dezbaterii parlamentare anuale privind bugetul de la Berlin, Merkel a declarat parlamentarilor că pactul ar asigura „condiții rezonabile” în altă parte, deja existente în Germania, precum dreptul migranților de a accesa serviciile de sănătate și de a beneficia de sprijin financiar.

„Este în interesul nostru național ca și condițiile din întreaga lume, pentru refugiați, pe de o parte, și pentru migranți, pe de altă parte, să fie îmbunătățite”, a spus Merkel.

Opoziția față de pact a venit în principal din partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania, dar un număr de parlamentari de la partidul lui Merkel au început, de asemenea, să pună la îndoială acordul.

Ministrul sănătății, Jens Spahn, a chemat recent la o dezbatere mai amplă privind pactul și, dacă este necesar, o întârziere în aprobarea acestuia.

Merkel, care a anunțat că nu va candida pentru al cincilea mandat în 2021, a devenit unul dintre cei mai vocali apărători ai multilateralismului, pe fondul creșterii politicilor naționalist-extremiste în întreaga lume.

Australia a anunțat că nu va semna acordul ONU privind migraţia pentru că ar însemna să îşi compromită politicile dure în domeniu şi să pună în pericol securitatea naţională, a declarat prim-ministrul Scott Morrison, alăturându-se celorlalți opozanți: SUA, Austria, Croația, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia,  Israel, Ungaria și Polonia.  

 

Cele mai citite

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă