Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania: Parlamentul a aprobat opţiunea alegerii unui al treilea gen în documente oficiale

Parlamentul din Germania a aprobat opţiunea alegerii unui al treilea gen în documente oficiale pentru persoanele ''intersex'' care nu se identifică nici ca bărbat, nici ca femeie, şi s-ar putea naşte cu o anatomie sexuală atipică, relatează Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

14.12.2018 - 20:14

Guvernul german a votat în august pentru introducerea unei a trei categorii, ''divers'', pe lângă masculin şi feminin, în certificatele de naştere şi în alte documente.

Ambele camere ale parlamentului au adoptat noua lege, votul de vineri fiind al camerei superioare, Bundesrat-ul.

Activiştii LGBT spun că măsura nu este suficient de îndrăzneaţă. Ei vor noi legi care să le permită persoanelor care nu se identifică cu genul în care s-au născut să îl schimbe în documentele oficiale.

Introducerea noii categorii vine după ce Curtea Constituţională Federală a cerut parlamentului să adopte o legislaţie prin care fie să se introducă o a treia categorie, fie să se elimine menţionarea genului în documentele oficiale.

Decizia a venit după un recurs depus de un adult intersex şi precizează că instanţele şi autorităţile statului nu ar mai trebui să le oblige pe persoanele intersex să aleagă în a se identifica drept bărbat sau femeie.

Comentarii

loading...