Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Germania, îndemnată să își majoreze cheltuielile militare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat Germania să-şi majoreze cheltuielile militare şi a amintit că membrii NATO s-au angajat să-şi majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB până în 2024, transmite Agerpres.

Rl online 0 comentarii

08.07.2018 - 13:47

Într-un interviu apărut în publicaţia germană Bild am Sonntag, cu câteva zile înaintea summitului Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, Stoltenberg a salutat promisiunea Berlinului de a creşte bugetul apărării, dar a subliniat că se aşteaptă ca Germania să facă mai mult şi a amintit că membrii NATO s-au angajat să-şi majoreze cheltuielile militare la 2% din PIB până în 2024.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent că intenţionează sporirea cheltuielilor pentru apărare, fără a menţiona însă dacă se va atinge obiectivul de 2%. Cifrele iniţiale anunţate evocă o majorare de până la 1,5%, menţionează dpa.

Secretarul general al NATO a subliniat în interviu că „1,5% nu înseamnă 2%”, deşi consideră că Germania are în vedere îndeplinirea în timp obiectivului de 2%.

Preşedintele american Donald Trump i-a criticat în mod repetat pe aliaţii SUA din NATO pentru că nu depun suficiente eforturi pentru a ajunge la acest nivel.

Comentarii

loading...