FOTO: baden-wuerttemberg.de/

Germania închide școlile și activitățile neesențiale în lupta cu pandemia

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunțat că toate școlile vor fi închise până pe 10 ianuarie. Autoritățile germane închid și toate activitățile considerate a fi neesențiale.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.12.2020 - 14:51

Germania vrea să limiteze numărul de noi infectări cu Covid-19 și trece la noi restricții, similare celor de la începutul anului.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a anunțat duminică dimineață că a ajuns la un acord cu liderii regiunilor pentru reintroducerea unor măsuri mai dure după ce de șase săptămâni restaurantele sunt închise.

Timp de o lună, până pe data de 10 ianuarie, elevii vor fi obligați să studieze doar de acasă iar activitățile considerate neesențiale vor fi suspendate în acest interval. Vor fi deschise doar farmaciile, băncile, magazinele alimentare și supermarket-urile.

Germania avea duminică, potrivit datelor oferite de Centrul European de Prevenire și Combatere al Bolilor, peste 1,32 milioane cetățeni care s-au infectat cu Covid-19, iar dintre aceștia 21.787 și-au pierdut viața.

Incidența infectărilor în ultimele 14 zile este de 334,9 cazuri la 100.000 locuitori, iar cea a deceselor este de 6,8 cazuri la 100.000 locuitori în același interval.

Comentarii