6.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalGermania câștigă a treia medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă

Germania câștigă a treia medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă

Germania a câștigat pentru a treia oară consecutiv medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022. Tobias Wendl și Tobias Arlt au adus țara lor în fruntea clasamentului la dublu sanie masculin.

Tobias Wendl și Tobias Arlt au câștigat miercuri, la Beijing, al treilea lor aur consecutiv la sanie la dublu masculin. Toni Eggert și Sascha Benecken, cei mai mari rivali ai lor, au obținut argintul. Ei dominaseră ultimul sezon al Cupei Mondiale, la fel ca acum patru ani înainte de Pyeongchang.

A treia medalie de aur pentru Germania la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022

Dar la fel ca și în Coreea de Sud, ei nu i-au putut prinde pe cei doi Tobias pe scena olimpică. Ei au ajuns la finish cu 0,099 secunde în spatele timpului câștigător de 1:56,554. Totuși, ei și-au îmbunătățit bronzul de acum patru ani, luând argint la Centrul Național de Alunecare Yanqing.

Vecinii lor austrieci Thomas Steu și Lorenz Koller au făcut un efort curajos pentru a strica parada germană. Cu toate acestea, au fost nevoiți să se mulțumească cu bronzul. Ei au ajuns cu 0,511 secunde mai târziu decât nota câștigătoare.

Astfel, Germania a obținut 3 din 3 medalii de aur la probele de sanie la Jocurile Olimpice de iarnă. Marți, Natalie Geisenberger și-a câștigat al treilea aur la simplu feminin. De asemenea, Johannes Ludwig a luat primul său aur olimpic sâmbătă.

China a obținut aur la freeski Big Air

De asemenea, schioarea chineză Eileen Gu a obținut aurul pentru freeski Big Air. Starul sportului născut în San Francisco a devenit unul dintre cei mai populari sportivi ai echipei Chinei. Aceasta a ridicat China în fruntea clasamentului medaliilor de la Jocurile Olimpice.

„Sunt atât de încântată, noi suntem câștigătorii. Deși rezultatul a fost un cadou de la ceilalți concurenți, dar arată cât de grozavi suntem.”, a spus Eileen Gu.

În mijlocul victoriei ei, Gu a rămas evazivă dacă mai deține un pașaport american. În prezent, China nu permite dubla naționalitate.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă