25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalGeo Saizescu: Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc

Geo Saizescu: Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc

Regizorul Geo Saizescu a declarat, pentru Mediafax, că Sergiu Nicolaescu rămâne un luptător pentru destinul culturii naţionale în film, care a ţinut ca filmele sale să fie autentic româneşti.

„Despre Sergiu Nicolaescu şi arta sa poţi să vorbeşti la nesfârşit, poţi să vorbeşti despre el ca despre un organizator al destinelor unor cineaşti”, a spus Geo Saizescu. „Sergiu Nicolaescu rămâne un luptător pentru destinul culturii naţionale în film. A ţinut ca filmele sale să fie autentic româneşti, a ţinut la această ştampilă, de film autentic românesc”, a adăugat Saizescu.

Totodată, Geo Saizescu a remarcat faptul că, la ediţia de anul acesta a premiilor Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film (UARF), Sergiu Nicolaescu a ţinut să „împace generaţiile”.

Geo Saizescu şi l-a mai amintit pe Sergiu Nicolaescu ca fiind „un temperament vulcanic” şi „mâna de fier într-o echipă de filmare”.

„Trebuie să rămână în conştiinţa noastră că Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc”, a adăugat Saizescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Citeşte şi Sergiu Nicolaescu a MURIT

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă