13.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalGeo Saizescu: Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc

Geo Saizescu: Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc

Regizorul Geo Saizescu a declarat, pentru Mediafax, că Sergiu Nicolaescu rămâne un luptător pentru destinul culturii naţionale în film, care a ţinut ca filmele sale să fie autentic româneşti.

“Despre Sergiu Nicolaescu şi arta sa poţi să vorbeşti la nesfârşit, poţi să vorbeşti despre el ca despre un organizator al destinelor unor cineaşti”, a spus Geo Saizescu. “Sergiu Nicolaescu rămâne un luptător pentru destinul culturii naţionale în film. A ţinut ca filmele sale să fie autentic româneşti, a ţinut la această ştampilă, de film autentic românesc”, a adăugat Saizescu.

Totodată, Geo Saizescu a remarcat faptul că, la ediţia de anul acesta a premiilor Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film (UARF), Sergiu Nicolaescu a ţinut să “împace generaţiile”.

Geo Saizescu şi l-a mai amintit pe Sergiu Nicolaescu ca fiind “un temperament vulcanic” şi “mâna de fier într-o echipă de filmare”.

“Trebuie să rămână în conştiinţa noastră că Sergiu Nicolaescu a crezut în filmul românesc”, a adăugat Saizescu.

Sergiu Nicolaescu a decedat joi, la ora 8.20, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, a anunţat Spitalul Elias, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.

Citeşte şi Sergiu Nicolaescu a MURIT

 

Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Angajații din aeroporturi, protest în fața ministerului condus de Boloș

Peste 150 de sindicalişti, membri ai sindicatelor aeroportuare, pichetează sediul Ministerului Finanţelor, cerând exceptarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) de la aplicarea anumitor măsuri...

Hidroelectrica a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei în 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de enerrgie electrică din România, a raporat pentru anul 2023 un profit net în creștere cu 42%, la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă