18.9 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăInternaționalGelu Colceag: Teatrul tv poate fi un fenomen de cultură

Gelu Colceag: Teatrul tv poate fi un fenomen de cultură

Sunteţi la primul spectacol de teatru tv?
Gelu Colceag: În urmă cu mai mulţi ani, am participat la proiecte de teatru tv. Pe vremea aceea era un proiect continuu al televiziunii române. În grila de progra­me, teatru tv exista în fiecare săptă­mână. Am participat ca actor, ca regizor sunt la prima experienţă de genul acesta.

Cum găsiţi proiectul?
G. C.: Extraordinar. Orice om de teatru vă va spune asta, e foarte bine că s-a reluat. Acum depinde cum şi când va fi difuzat, dacă ora de difuzare şi canalul sunt de nişă, atunci va rămâne un proiect de nişă. Dacă nu, atunci poate fi un feno­men de cultură. Se pot uita oameni care n-au fost în viaţa lor la teatru, televizi­unea este un mod excepţional de a promova, oamenii pot prinde gustul să meargă la teatru.

Spectacolul „Regina mamă”, l-aţi filmat pe scena TNB?
G. C.: Nu, am făcut o nouă variantă în studiou, cu alte decoruri. Este un spectacol în care joacă aceiaşi actori, regizat tot de mine, dar am făcut decupaje, cu decoruri modificate, este altceva. Sigur că este acelaşi text, aceiaşi actori, Olga Tudorache şi Marius Bodochi, dar am încercat să modificăm şi să adaptăm cât am putut pentru specificul televiziunii. La TNB, „Regina mamă” se joacă de 12 ani, cred, cu casa închisă. Mai pot să vă spun că nu voi avea numai „Regina mamă”. În viitor, vom intra în proiect şi cu studenţii, cu cele mai bune producţii studenţeşti. Sunt spectacolele de masterat ale actorilor. Din acele spectacole, se va face o selecţie, tvr-ul va alege din ele şi le vom înregistra, tot aşa, pe platou. Măcar unu sau două dacă aleg, ar fi minunat. Noi le avem deja, sunt gata, unele au premiera acum, într-o lună-două, aşa că au din ce să aleagă, pentru următoarea grilă.

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă