37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăInternaționalGăzduit la Hotel Negresco, Xi Jinping a dormit în patul său adus...

Găzduit la Hotel Negresco, Xi Jinping a dormit în patul său adus din China

El a fost găzduit la celebrul hotel Negresco, bijuterie hotelieră situată pe Promenade des Anglais.

După cina cu președintele francez, Emmanuel Macron, la vila Kerylos, situată la Beaulieu-­sur-Mer, liderul chinez a fost oaspetele hotelului Negresco, o adresă cunoscută de personalități din lumea întreagă. Potrivit Nice-Matin, după ce a încercat fără succes să preia  integral cunoscutul hotel pe perioada vizitei, anturajul președintelui chinez a impus un important „caiet de sarcini”. În final, două etaje au fost rezervate pentru întreaga delegație chineză și cuplul prezidențial a ocupat unul din apartamentele cele mai prestigioase. Xi Jinping s-a dovedit un client exigent și printre capricii s-a aflat și cel ca în cameră să fie adus mobilierul cu care este obișnuit.

Patul prezidențial a fost adus din China pentru ca Xi Jinping și soția să poată dormi ca acasă. O exigență insolită, dar deloc rară pentru un hotel obișnuit să primească unele din cele mai mari celebrități  cu capriciile lor. Staruri ca Michael Jackson (instalarea unei piste de dans într-o cameră lipită de apartamentul său), Elton John (alinierea pe un pat a celor 200 de ochelari ai săi), Prince (enervat de picturile murale din camera sa) sau fratele regelui Arabiei Saudite (venit cu 50 de invitați și 1.000 de valize) au înebunit angajații emblematicului hotel din Nice.

Multă vreme condus de excentrica Jeanne Augier, decedată în ianuarie, la vârsta de 95 de ani, marele hotel din Nice este subiectul unei afaceri judiciare ciudate. O anchetă a Parchetului național financiar a fost deschisă pentru elucidarea rolului tulbure al unor „actori”, printre care procurorul din Nice, în succesiunea lui Jeanne Augier, care nu are descendenți direcți.

Hotelul ­Negresco, datorită ­renumelui, valorează circa 400 milioane euro, potrivit unei evaluări din 2016, fără a lua în calcul mobilierul și operele de artă.  Cu fațada sa Belle Epoque și cupola roz, acest veritabil hotel-muzeu este unul din simbolurile orașului din Golful Îngerilor. Hotelul a fost creat de românul Henri Negrescu și a fost inaugurat în ianuarie 1913, provocând admirația celebrităților vremii, printre care regina Amelie de Portugalia, contele de Paris, Marii Duci Vladimir și Dmitri etc., care au fost prezente la inaugurare.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă