6.8 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăInternaționalFranța plănuiește dublarea bugetului alocat trupelor desfășurate în străinătate

Franța plănuiește dublarea bugetului alocat trupelor desfășurate în străinătate

Finanţarea pentru operaţiunile militare din afara ţării va creşte de la nivelul actual de 450 de milioane de euro (552 de milioane de dolari) până la 1,1 miliarde de euro în 2020, a mai spus Macron, potrivit Agerpres.

Franţa, împreună cu Marea Britanie, sunt statele din Europa de Vest cele mai implicate în operaţiuni militare în străinătate.

Circa 4.000 de militari francezi sunt mobilizaţi în prezent în Niger, Mali şi Ciad pentru a ajuta forţele de securitate locale să lupte împotriva extremiştilor islamişti în regiunea Sahel.

Preşedintele Macron, cu ocazia urărilor pentru forţele armate franceze la baza navală de la Toulon (sud-est), a declarat că costul operaţiunilor din străinătate a fost constant subestimat, conducând la dispute în legătură cu modificările bugetare.

El şi-a reiterat angajamentul privind creşterea bugetului pentru apărare la 2% din PIB până în 2025.

Macron şi-a exprimat de asemenea sprijinul puternic pentru cooperarea în domeniul apărării europene. “Autonomia strategică europeană este o necesitate geopolitică”, a mai spus el.

Cele mai citite

Nae Caranfil, regizorul:”Nici la Hollywood nu prea mai sunt bani”

La Dialogurile Puterii, un invitat special, regizorul Nae Caranfil, cu modestia creatorului, vorbește despre filme, despre trecutul și viitorul cinematografiei, dar și despre...

Jumătate dintre mamela sub 14 ani dib UE se află în România

În România, în 2022, erau înregistrate peste 7.000 de mame minore, relevă documente al Ministerului Familiei, potrivit cărora numărul acestora a fost cu...

Peste 13.500 de bugetari angajați în numai un an

În luna decembrie a anului trecut, numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era de 1.292.559. Făcând o scurtă analiză,...
Ultima oră
Pe aceeași temă