12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalForţele israeliene au lansat, din greșeală, proiectile către un avion civil

Forţele israeliene au lansat, din greșeală, proiectile către un avion civil

Considerând că avionul respectiv reprezenta o ameninţare iminentă, forţele israeliene de la sol au lansat proiectile către acesta până şi-au dat seama că este vorba despre un avion israelian, a explicat o purtătoare de cuvânt a armatei Israelului.

Nu au fost raportate persoane rănite în urma acestui incident.

Pilotul implicat în incident a declarat pentru site-ul de ştiri Ynet că s-a aflat ”la un metru şi jumătate de dezastru”. El a spus că a simţit o izbitură în una dintre aripile avionului şi că iniţial a crezut că aeronava a fost lovită de o pasăre, după care a observat că avionul pierdea combustibil.

”Acesta este un incident grav care este analizat”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a armatei israeliene.

Înălţimile Golan – zonă bogată în resurse de apă – au fost cucerite de statul evreu de la Siria în 1967. Israelul a anexat teritoriul în 1981, deşi suveranitatea statului evreu asupra Înălţimilor Golan nu a fost recunoscută internaţional.

În martie acest an, preşedintele american Donald Trump a semnat la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă