23.2 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăInternaționalFilmul românesc "O lună în Thailanda", premiat

Filmul românesc „O lună în Thailanda”, premiat

„O lună în Thailanda”, debutul în lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, a câştigat, sâmbătă seară, premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor (FIPRESCI) la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia, potrivit Mediafax.

Festivalul Internaţional de Film de la Sofia (7 – 17 martie), ajuns la cea de-a 17-a ediţie, este unul dintre cele mai apreciate evenimente cinematografice din Europa. Evenimentul din Bulgaria a prezentat pe parcursul celor zece zile de festival peste 200 de filme – lungmetraje, scurtmetraje şi documentare.

În programul ediţiei din acest an a Festivalului de la Sofia s-au regăsit mai multe pelicule româneşti. Astfel, filmul regizorului Cristian Mungiu „După dealuri” a fost prezentat în programul Cinema Today – Masters, „O lună în Thailanda”, în regia lui Paul Negoescu, a fost selectat în competiţia internaţională, în timp ce „Despre oameni şi melci”, în regia lui Tudor Giurgiu, şi „Toată lumea din familia noastră”, de Radu Jude, au fost incluse în competiţia balcanică. Filmul regizat de Radu Jude a fost prezentat şi în secţiunea Grand Prizes.

„O lună în Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care, în noaptea Anului Nou, descoperă că nu este mulţumit de viaţa lui sentimentală şi decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Porneşte într-o călătorie prin cluburile şi petrecerile bucureştene în căutarea fostei iubite (Sînziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?

Din distribuţie mai fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu, Simona Ghiţă.

Paul Negoescu a mai participat cu debutul său „O lună în Thailanda” la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, Festivalul Internaţional de Film Francofon de la Namur, în competiţia „Emile Cantillon”, la Festivalul de Film de la Zurich, în competiţia oficială, şi la Festivalul Noului Cinema de la Montreal, în selecţia internaţională.

Filmul „O lună în Thailanda”, o producţie Hi Film, în coproducţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă