29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăInternaționalFilmul " Inception", lider în box office-ul românesc de weekend

Filmul ” Inception”, lider în box office-ul românesc de weekend

Cel mai nou film al lui Christopher Nolan, „Începutul/ Inception”, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 657.337 de lei şi 34.469 de spectatori, informează Agenţia Champions, potrivit Mediafax.

Filmul „Începutul”, cu Leonardo DiCaprio şi Marion Cotillard în rolurile principale, a avut premiera pe marile ecrane româneşti la sfârşitul săptămânii trecute.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) este un hoţ priceput, cel mai bun în domeniul periculoasei arte a extracţiei, adică a furtului de informaţii şi secrete preţioase din subconştientul oamenilor în timp ce aceştia visează, când mintea lor este cel mai vulnerabilă. Rara abilitate a lui Cobb i-a conferit un statut de profesionist extrem de căutat, de o valoare inestimabilă în complicata lume a spionajului tehnologic, dar l-a făcut în acelaşi timp să piardă tot ceea ce era mai important pentru el şi l-a transformat într-un fugar internaţional. Acum i se oferă o şansă să recapete tot ceea ce a pierdut. O ultimă misiune i-ar putea reda viaţa de dinainte dacă reuşeşte un lucru imposibil: opusul extracţiei de informaţii – implantarea lor în mintea cuiva.

Pe poziţia a doua în box office-ul românesc s-a clasat o altă premieră, „Ucenicul vrăjitor/ The Sorcerer’s Apprentice”, cu Nicolas Cage şi Monica Bellucci în distribuţie. Filmul prezintă povestea lui Balthazar Blake (Nicholas Cage), un maestru vrăjitor şi ucenic al faimosului Merlin, care vrea să salveze Manhattan-ul contemporan de planurile malefice ale inamicului său, Maxim Horvath, personaj interpretat de Alfred Molina. Filmul a avut încasări de 257.562 de lei şi 14.766 de spectatori.

Pe poziţia a treia s-a clasat „Shrek pentru totdeauna/ Shrek Forever After”, cu încasări de 188.667 de lei şi 8.691 de spectatori. „Shrek pentru totdeauna”, al patrulea film din seria „Shrek”, îl prezintă pe căpcăunul cel verde într-o criză existenţială. Acum are o soţie şi copii obraznici, o reputaţie care îl face vedetă şi soarta sa pare a fi hotărâtă.

Pe locul al patrulea în box office-ul românesc de weekend s-a poziţionat „Întâlnire explozivă/ Knight and Day”, liderul de săptămâna trecută, cu încasări de 97.136 de lei şi 5.248 de spectatori. Comedia de acţiune, în regia lui James Mangold, este centrată pe un cuplu de fugari (Tom Cruise şi Cameron Diaz), porniţi într-o aventură în care nimic şi nimeni, inclusiv ei, nu sunt ceea ce par a fi

„Saga Amurg: Eclipsa” s-a clasat pe poziţia a cincea, cu încasări de 31.116 lei şi 1.755 de spectatori. Filmul, distribuit de MediaPro Distribution, în care un vampir şi un vârcolac îşi dispută iubirea unei liceene americane, este cea de-a treia adaptare dintr-o franciză care a generat deja încasări de peste un miliard de dolari din vânzările de bilete. Filmările pentru cel de-al patrulea film al francizei „Twilight” vor debuta în această toamnă.

În total, cinematografele româneşti au avut, în weekend, încasări de 1.314.634 de lei şi 69.639 de spectatori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă