22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăInternaționalFilmul de Piatră

Filmul de Piatră

Primul festival de film din 2011 are loc chiar în prima săptă­mâ­nă a noului an. Între 6 şi 9 ianua­rie, la Piatra Neamţ se desfăşoară „Fil­mul de Piatră”. Este a doua ediţie a acestui festival adresat tinerilor cineaşti din România şi Republica Moldova, un festival dedicat, în primul rând, desco­peririlor. „Filmul de Piatră” are rolul de a strânge la un loc cele mai bune scurtmetraje, inclusiv cele experimentale. 
Autorii filmelor selectate vor fi invitaţi la Piatra Neamţ pentru un festival inedit, în care se va pune accentul pe „networking”, schimb de experienţă şi workshopuri, la care se adaugă sporturi de iarnă şi numeroase evenimente speciale.

Filmele selectate la a doua ediţie au şansa de a fi proiectate la Londra şi Toronto. De asemenea, ele vor fi prezente în standul României la cel mai important festival de film de scurt-metraj din lume, cel de la Clermont-Ferrand. Pe lângă aceste par­teneriate ofi­­ciale, organizatorii „Filmului de Piatră” vor recomanda filmele festivalurilor par­te­nere şi vor anunţa autorii filmelor despre deadline-uri şi posibili­tăţi de înscriere.
„Filmul de Piatră” este organizat cu ajutorul unei echipe de voluntari condusă de regizorul Andrei Dăscălescu (autorul specialului documentar „Constantin şi Elena” – foto), care este şi director al festivalului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă