36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalFilmele româneşti merg la Cannes

Filmele româneşti merg la Cannes

Peliculele lui Cătălin Mitulescu şi Radu Mihăileanu au fost selecţionate la festivalul din sudul Franţei.

„Loverboy” al lui Cătălin Mitulescu şi „La source des femmes” de Radu Mihăileanu sunt selecţionate la Festivalul de Film de la Cannes, ce se va desfăşura în perioada 11-22 mai. „Loverboy”, cu George Piştereanu (foto) şi Ada Condeescu în rolurile principale, concurează la secţiunea Un Certain Regard, iar „La source des femmes”, produs de Luc Besson, va concura în competiţia oficială, alături de alte 18 pelicule, printre care „La piel que habito” de Pedro Almodóvar, „Tree of life” de Terence Malick, „Le gamin au vélo” de fraţii Dardenne sau „Melancholia” de Lars Von Trier.

„Nu cunosc nici un regizor care să nu fie fericit să meargă la Cannes. Este nemaipomenit, fantastic. Toţi regizorii ştim că festivalul de la Cannes este unul foarte exigent, deci important este ca filmul să fie bun. Un film un pic mai slăbuţ este distrus la Cannes, dacă nu este plăcut de critici şi de public”, a declarat Radu Mihăileanu pentru românialibera.ro.

„Nu am văzut filmele celelalte, dar suntem în competiţie cu autori foarte mari, cu cei mai mari regizori ai lumii. Atuul nostru este că, din fericire, din întâmplare, suntem foarte actuali cu subiectul pentru că în acest moment sunt toate revoluţiile din ţările arabe. Noi credem că revo-lu-ţiile astea pot reuşi cu ajutorul femeilor, fără ele revoluţiile nu vor fi complete”, a mai declarat Mihăileanu despre pelicula inspirată dintr-un fapt divers care s-a petrecut în 2001, în Turcia.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă