19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalFilm pe DVD: Scufiţa roşie/ Red Riding Hood

Film pe DVD: Scufiţa roşie/ Red Riding Hood

Esenţial ar fi să nu cădeţi în plasă, imaginându-vă că ar fi o poveste pentru copii. Ea a fost transformată, la limită, într-un film sexy, SF şi oarecum horror, luându-se în distribuţie tot felul de aparent ciudaţi, de la Gary Oldman (cu un „Dracula” la activ) la Amanda Seyfried (altfel normală şi ataşantă în „Dragă John” sau ultraromanticul „Scrisori către Julieta”) şi strecurându-se şi un vârcolac în ecuaţie, plus porcul, nu din acela vorbăreţ, stil Babe, ci sacrificabil.

Faptul că regia este semnată de Catherine Hardwicke, care s-a ocupat şi de ecranizarea „Amurgului”, o să vă sară în ochi de la început, pentru că seamănă ameţitor cu inexplicabilul (pentru mine) succes. Lupul nu mai e unul oarecare, ci un vârcolac, sigur cam din aceeaşi familie, bunica a ajuns să fie Julie Christie, care după ce acum câţiva ani juca tulburător o bătrână doamnă atinsă de Alzheimer, aproape că-ţi vine tot mai greu să crezi că ea era fata adorabilă, din „Doctor Jivago”. Per total, filmul a avut succes pe marile ecrane, aşa că, probabil, îşi va găsi fani şi în variantă DVD. Printre producători s-a numărat şi Leonardo DiCaprio, care a avut grijă să îşi recupereze doar banii, cu ceva profit, fără să îşi strice imaginea cu vreun rol ridicol. Ar fi fost interesant de ştiut ce-ar fi zis culegătorul iniţial al basmului, francezul Charles Perrault. Poate la vreo şedinţă de spiritism! Oare ce-o să urmeze? „Motanul Încălţat şi Masochist”? (Precis cu Banderas!!!)

acţiune/sua 2011

1h 40min

regia: Catherine Hardwicke.

cu: Amanda Seyfried, Billy Burke, Gary Oldman, Julie Christie, Shiloh Fernandez, Max Irons, Virginia Madsen, Lukas Haas.

preţ: 51,9 lei.

distribuit de Pro video.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă