22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăInternaționalFilmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", marele câștigător al galei Boston Society...

Filmul “12 ani de copilărie/ Boyhood”, marele câștigător al galei Boston Society Of Film Critics

Filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood" a câştigat, duminică, cinci trofee la gala organizată de Boston Society of Film Critics, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului", informează Mediafax.

Acest film despre maturizare, în care joacă Ethan Hawke şi Patricia Arquette, s-a impus şi la categoria "cel mai bun regizor" (Richard Linklater), "cel mai bun montaj" (Sandra Adair) şi "cea mai bună distribuţie", informează contactmusic.com.

Michael Keaton a fost desemnat "cel mai bun actor", pentur rolul din filmul "Birdman", iar Marion Cotillard a fost aleasă "cea mai bună actriţă", pentru rolurile interpretate în două filme: "Două zile, o noapte" şi "The Immigrant".

J.K. Simmons s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestaţia din filmul "Whiplash", iar Emma Stone a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", pentru evoluţia ei din pelicula "Birdman".

Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost împărţit de Alejandro González Iñárritu ("Birdman") şi Richard Linklater ("Boyhood").

Dan Gilroy a fost desemnat "cel mai bun cineast debutant", pentru filmul său "Prădător de noapte/ Nightcrawler", în care rolul principal este interpretat de Jake Gyllenhaal.

Criticii de film din Boston au mai premiat peliculele "CitizenFour" ("cel mai bun documentar"), "Două zile, o noapte" ("cel mai bun film într-o limbă străină) şi "The Tale of The Princess Kaguya" ("cel mai bun film de animaţie").

Cele mai citite

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă