16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalFilmul "12 ani de copilărie/ Boyhood", marele câștigător al galei Boston Society...

Filmul “12 ani de copilărie/ Boyhood”, marele câștigător al galei Boston Society Of Film Critics

Filmul "12 ani de copilărie/ Boyhood" a câştigat, duminică, cinci trofee la gala organizată de Boston Society of Film Critics, inclusiv la categoria "cel mai bun film al anului", informează Mediafax.

Acest film despre maturizare, în care joacă Ethan Hawke şi Patricia Arquette, s-a impus şi la categoria "cel mai bun regizor" (Richard Linklater), "cel mai bun montaj" (Sandra Adair) şi "cea mai bună distribuţie", informează contactmusic.com.

Michael Keaton a fost desemnat "cel mai bun actor", pentur rolul din filmul "Birdman", iar Marion Cotillard a fost aleasă "cea mai bună actriţă", pentru rolurile interpretate în două filme: "Două zile, o noapte" şi "The Immigrant".

J.K. Simmons s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", pentru prestaţia din filmul "Whiplash", iar Emma Stone a triumfat la categoria "cea mai bună actriţă în rol secundar", pentru evoluţia ei din pelicula "Birdman".

Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost împărţit de Alejandro González Iñárritu ("Birdman") şi Richard Linklater ("Boyhood").

Dan Gilroy a fost desemnat "cel mai bun cineast debutant", pentru filmul său "Prădător de noapte/ Nightcrawler", în care rolul principal este interpretat de Jake Gyllenhaal.

Criticii de film din Boston au mai premiat peliculele "CitizenFour" ("cel mai bun documentar"), "Două zile, o noapte" ("cel mai bun film într-o limbă străină) şi "The Tale of The Princess Kaguya" ("cel mai bun film de animaţie").

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă