26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalFenomen straniu în Florida. Iguanele înghețate de frig au căzut din copaci

Fenomen straniu în Florida. Iguanele înghețate de frig au căzut din copaci

Serviciul Național de Meteorologie din Miami South Florida a avertizat publicul, duminică, 30 ianuarie, că iguanele ar putea cădea din copaci din cauza temperaturilor scăzute care se înregistrează în regiune.

Stacy Lopiano-Kopsaftis, o femeie din Florida, a avut parte de o surpriză de proporții. Duminică, la primele ore ale dimineții, când a ieșit în curtea casei, ea a găsit mai multe iguane amorțite de frig, care căzuseră din copaci. Reptilele, care au sângele rece, au fost pur și simplu paralizate de temperaturile scăzute. Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, temperaturile din sudul Floridei au atins duminică dimineața minime de 3 grade Celsius, iar maximele s-au încadrat între 10 și 15 grade.  

Iguanele amorțite și-au revenit imediat la soare

Femeia, ajutată de soțul său, a „cules” iguanele amorțite de frig și le-a așezat pe iarbă, într-un colț însorit. La scurt timp, reptilele și-au revenit și au plecat. 

„Erau atât de reci încât nu se mai puteau mișca. Așa că au fost forte ușor de luat și de mutat la soare. Culoarea lor a revenit foarte repede odată ce i-am adus la căldură”, a spus Stacy pentru Reuters.

Meteorologii au avertizat că acest lucru s-ar putea întâmpla deci nu a fost chiar o surpriză pentru localnici să-și vadă curțile pline cu iguane. 

Nord-estul Americii a fost lovit sâmbătă, 29 ianuarie, de o furtună de zăpadă, iar în urma ninsorilor masive în mai multe state s-a declarat stare de urgență.

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă