23.9 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalExtinderea UE în Balcani este necesară din motive strategice, explică Angela Merkel

Extinderea UE în Balcani este necesară din motive strategice, explică Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a explicat că există rațiuni strategice pentru ca Uniunea Europeană să se extindă în Balcanii de Vest, făcând astfel referire la acceptarea, ca membri ai UE, a Serbiei, Albaniei, Macedoniei de Nord, Bosniei-Herţegovina, Muntenegrului şi Kosovo.

Cu excepția Albaniei, toți ceilalți viitori membri menționați au făcut parte din fosta Iugoslavie.

Angela Merkel a făcut această precizare la o conferință online privind extinderea UE în Balcanii de Vest, conferință la care au luat parte și șefii de guverne din țările care aspiră să intre în UE.

“Este în interesul Uniunii Europene ca acest proces să avanseze”, a subliniat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Potrivit presei occidentale, cancelarul Merkel ar insista pentru extinderea UE ca o măsură de contracarare a influenței Rusiei și Chinei în Balcanii de Vest.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Mărturii terifiante ale tatălui lui Sebi, băiatul ucis în accidentul de la 2 Mai de către Vlad Pascu: “Ne datorați 500 de lei”

Tatăl lui Sebi Olariu, tânărul care a fost ucis de Vlad Pascu în terifiantul accident de la 2 Mai, a fost prezent în podcastul...

Hanami – sărbătoarea primăverii, în Grădina Japoneză din Herăstrău

A cincea ediţie a Festivalului Hanami - sărbătoarea primăverii are loc, astăzi, în Grădina Japoneză din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) din Capitală."Vă aşteptăm...

Tulcea: Nicolae Ciucă vrea dezvoltarea infrastructurii porturilor fluviale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine dezvoltarea infrastructurii portuare fluviale, în contextul creşterii traficului în porturile de la Marea Neagră şi pe drumurile din Dobrogea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă