10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăInternaționalEpidemia de Ebola din Republica Democrată Congo

Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo

De la începutul epidemiei, numărul cumulat de cazuri a fost de 2.842, dintre care 2.748 confirmate şi 94 probabile. În total, au fost raportate 1.905 de decese (1.811 confirmate şi 94 probabile), iar 844 de persoane s-au vindecat”, a indicat Ministerul Sănătăţii în buletinul său privind situaţia epidemiei, datat miercuri, potrivit Agerpres.

Epidemia declarată la 1 august 2018 a fost fost până în prezent limitată la provincia Nord-Kivu (Beni, Butembo-Katwa, Goma) şi marginal la provincia Ituri. Totuşi, şi în Uganda vecină au fost înregistrate două cazuri de Ebola.

“Avem două tratamente acum, mAb114 şi REGN-EB3. Acestea sunt cele două molecule pe care le vom utiliza, deoarece, potrivit rezultatelor pe care le-am obţinut până acum, ele sunt eficiente”, a explicat profesorul Jean-Jacques Muyembe, coordonatorul luptei împotriva Ebola în RDC.

Autorităţile sanitare americane, care au cofinanţat un studiu privind tratamentul Ebola, au declarat luni că tratamentele au dublat rata de supravieţuire a pacienţilor în cadrul unui studiu clinic desfăşurat în RDC.

Potrivit experţilor, în rândul celor aproximativ 500 de persoane ale căror date au fost analizate (dintr-un total de 681 de participanţi), mortalitatea a scăzut la 29% cu REGN-EB3 şi la 34% cu mAb114, în timp ce la persoanele care nu iau niciun tratament, rata mortalităţii este cuprinsă între 60 şi 67%.

Această epidemie de Ebola este cea de-a zecea de pe teritoriul RDC de la izbucnirea bolii în 1976.

Virusul este transmis la om de către anumite animale sălbatice, apoi direct între oameni prin intermediul fluidelor corporale ale unei persoane bolnave.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă