1.7 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăInternaționalElizabeth Holmes a fost găsită vinovată în procesul Theranos

Elizabeth Holmes a fost găsită vinovată în procesul Theranos

Un juriu american a găsit-o luni pe fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, vinovată de conspirație pentru fraudarea investitorilor din startup-ul de testare a sângelui.

Holmes a ajuns faimoasă în Silicon Valley după ce a fondat Theranos, o companie startup care face teste de sânge, în 2003. Procurorii spun că ea a escrocat investitorii în următorul deceniu, inclusiv pe mogulul mass-media Rupert Murdoch, susținând că mașinile mici ale companiei ar putea efectua o serie de teste cu doar câteva picături de sânge.

Elizabeth Holmes, vinovată de fraudă

Investigațiile efectuate de Wall Street Journal au dezmințit ulterior aceste afirmații, iar Holmes a fost inculpată în 2018 alături de fostul COO Theranos, Ramesh Balwani. Luni, ea a fost achitată de trei capete de acuzare de fraudare a pacienților care au plătit pentru teste de la Theranos și o acuzație de conspirație aferentă, în timp ce juriul nu a putut lua o decizie cu privire la alte trei capete de acuzare legate de investitori individuali.

Depunând mărturie în propria apărare la proces, Holmes spusese că nu a vrut niciodată să înșele pe nimeni și că directorii de laborator ai lui Theranos erau responsabili de calitatea testelor. Ea a fost, de asemenea, acuzată de inducerea în eroare a pacienților cu privire la acuratețea testelor, dar a fost achitată de acele acuzații.

Elizabeth Holmes, care probabil va face apel, riscă până la 80 de ani de închisoare, dar va primi probabil o pedeapsă mult mai mică, cred specialiștii.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:04:37

VIDEO 35 de ani de la Revoluție

Anul 2024 marchează trei decenii și jumătate de la Revoluția Română din decembrie 1989, un eveniment care a schimbat radical destinul și direcția țării....

România se confruntă cu o criză economică profundă: CNS Cartel ALFA condamnă măsurile de austeritate propuse de Guvern

București, 22 decembrie 2024Confederația Națională Sindicală (CNS) Cartel ALFA a transmis un semnal de alarmă privind proiectul de ordonanță de urgență (OUG) cunoscut sub...

Începe modernizarea liniei feroviare Roman-Iași-Frontieră. Trenurile vor circula cu 160 km/h

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași a emis Acordul de mediu pentru proiectul „Reabilitarea liniei de cale ferată Roman-Iași-Frontieră”. Proiectul, derulat de CFR, vizează reabilitarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă