19.5 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalElevi de la zeci de școli din Berlin, infectați cu Covid-19

Elevi de la zeci de școli din Berlin, infectați cu Covid-19

Zeci de unități școlare din capitala Germaniei au anunțat că au identificat elevi care sunt purtători ai noului coronavirus după ce școlile s-au redeschis. Sunt cazuri semnalate în 41 dintre cele 825 școli, relatează The Guardian, citat de News.ro. Apariția cazurilor obligă elevii și cadrele didactice din școlile afectate să intre în carantină.

Școlile s-au redeschis în capitala Germaniei iar elevii sunt obligați să poarte masca de protecție a nasului și a gurii doar pe holurile instituțiilor de învățâmânt și în pauze, nu și în timpul orelor de curs.

În schimb, în landul Renania de Nord-Westfalia, aproximativ 2 milioane de elevi sunt obligați să poarte permanent masca de protecție, de la intrarea în școală și până la finalul orelor de curs, o măsură prin care se încearcă limitarea riscului de infectare cu Covid-19 în școli.

Elevii sunt obligați să respecte anumite căi de acces în școală, încăperile trebuie aerisite cât mai mult iar în pauze sunt obligață să mențină distanțe între ei de minim 1,5 metri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă